Annonce
Aarhus

Farlig mobilbrug i morgentrafikken: 16 fik klip i kortet på en time

Mobiltelefoner og kørsel i bil hænger ikke sammen. Nu får bilister ud over bøden også et klip i kørekortet for den uheldige cocktail, der er farlig i trafikken. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
På mindre end en time klippede politiet 16 bilister i kørekortet onsdag i to befærdede kryds i Aarhus. På en uge har 86 bilister fået klip for forseelsen.
Annonce

AARHUS: At politiet netop er begyndt at udstede klip i kørekortet til bilister, der taler i mobil under kørslen, afskrækker åbenbart ikke det kørende folk fra at overtræde loven. 86 bilister er blevet "klippet" på en uge for den håndholdte mobil under kørslen.

Det kunne politiet også konstatere, da det onsdag morgen stillede sig op i to befærdede kryds i Aarhus. 16 klip i kørekortet blev det til på mindre end en time.

Østjyllands Politi placerede sig i de to befærdede kryds i Aarhus for at holde øje med trafikanterne i forbindelse med en kampagne i denne uge om at holde fokus på kørslen, når man har sat sig bag rattet. Fra klokken 08.00 til klokken 09.00 stod politiet i krydset Strandvejen/Svendborgvej, hvor 11 bilister fik klip i kørekortet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen. En fik også et klip for at køre venstre om et helleanlæg og to fik bøder for henholdsvis overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen - og for ikke at have medbragt kørekort.

Nogenlunde samtidig, fra klokken 08.15 til klokken 09.00, stod politiet - i øvrigt ligesom tirsdag morgen - i krydset Nørreport/Kystvejen i Aarhus. Her blev det til fem klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil under kørsel. Derudover blev én person sigtet for ikke at have sikkerhedssele på.

Siden tirsdag 10. september har det, udover en bøde på 1.500 kroner plus 500 kroner til Offerfonden, givet klip i kørekortet at anvende håndholdt udstyr, såsom mobiltelefoner, tablets, GPS, computere og den slags under kørslen. Den første uge, fra og med tirsdag 10. september til og med tirsdag 17. september, har 86 trafikanter i Østjyllands politikreds fået et klip i kørekortet for at anvende håndholdt udstyr under kørslen. Dertil kan lægges de foreløbigt 16 sager fra morgenens færdselsindsatser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce