Annonce
Aarhus

Farlig mobilbrug i morgentrafikken: 16 fik klip i kortet på en time

Mobiltelefoner og kørsel i bil hænger ikke sammen. Nu får bilister ud over bøden også et klip i kørekortet for den uheldige cocktail, der er farlig i trafikken. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
På mindre end en time klippede politiet 16 bilister i kørekortet onsdag i to befærdede kryds i Aarhus. På en uge har 86 bilister fået klip for forseelsen.

AARHUS: At politiet netop er begyndt at udstede klip i kørekortet til bilister, der taler i mobil under kørslen, afskrækker åbenbart ikke det kørende folk fra at overtræde loven. 86 bilister er blevet "klippet" på en uge for den håndholdte mobil under kørslen.

Det kunne politiet også konstatere, da det onsdag morgen stillede sig op i to befærdede kryds i Aarhus. 16 klip i kørekortet blev det til på mindre end en time.

Østjyllands Politi placerede sig i de to befærdede kryds i Aarhus for at holde øje med trafikanterne i forbindelse med en kampagne i denne uge om at holde fokus på kørslen, når man har sat sig bag rattet. Fra klokken 08.00 til klokken 09.00 stod politiet i krydset Strandvejen/Svendborgvej, hvor 11 bilister fik klip i kørekortet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen. En fik også et klip for at køre venstre om et helleanlæg og to fik bøder for henholdsvis overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen - og for ikke at have medbragt kørekort.

Nogenlunde samtidig, fra klokken 08.15 til klokken 09.00, stod politiet - i øvrigt ligesom tirsdag morgen - i krydset Nørreport/Kystvejen i Aarhus. Her blev det til fem klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil under kørsel. Derudover blev én person sigtet for ikke at have sikkerhedssele på.

Siden tirsdag 10. september har det, udover en bøde på 1.500 kroner plus 500 kroner til Offerfonden, givet klip i kørekortet at anvende håndholdt udstyr, såsom mobiltelefoner, tablets, GPS, computere og den slags under kørslen. Den første uge, fra og med tirsdag 10. september til og med tirsdag 17. september, har 86 trafikanter i Østjyllands politikreds fået et klip i kørekortet for at anvende håndholdt udstyr under kørslen. Dertil kan lægges de foreløbigt 16 sager fra morgenens færdselsindsatser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce