Annonce
Aarhus

Mobil politistation skal skabe tryghed i uroplaget del af midtbyen

Østjyllands Politi har parkeret sin mobile politistation på Klostergade. Foto: Axel Schütt

Østjyllands Politi har parkeret en mobil politistation i Klostergade. - Det skal skabe tryghed, siger politiinspektør.

AARHUS: Byens mest urolige hjørne er i disse dage under skarp overvågning af ordensmagten.

Østjyllands Politi har parkeret sin mobile politistation i Klostergade - lige ud for det nyrenoverede område ud for Vor Frue Kloster.

Her har hjemløse og andre socialt udsatte sommeren igennem gjort livet surt for beboere og forretningsdrivende med larm, høj musik og en til tider grænseoverskridende opførsel.

- Vi har vurderet, at det giver god mening at være til stede i området. Både for de borgere, der opholder sig der, samt de omkringboende og forretningsdrivende, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Hvor længe den mobile politistation skal holde parkeret i Klostergade er endnu ikke afgjort.

Annonce

Tryghed

- Vi vurderer hele tiden på, hvor længe den skal stå der. Det afhænger blandt andet af de tilbagemeldinger, vi får, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

At skabe tryghed og at vise, at politiet er tilgængeligt, er formålet med den mobile politistation.

Men ikke det eneste.

- Formålet et også at gøre os klogere på, hvad der foregår i området. Vi ved dog en hel del allerede nu. Men vi håber, at vi i samarbejde med kommunen kan blive klogere på, hvordan vi tilgår borgerne i området og motiverer dem til at opsøge de gode steder, kommunen har oprettet til dem andre steder i byen, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce