Annonce
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Da den mobile testenhed første gang åbnede i Gellerup torsdag 6. august, greb mange muligheden for at lade sig teste. Her er det Alaa Ali på 45 år, der dengang stod i kø i tre timer for at blive testet for Covid-19. Nu er Region Midtjyllands testenhed tilbage i Gellerupparken. Foto: Michael Drost-Hansen / Ritzau Scanpix
Myndighederne har en udfordring med at få beboerne i det vestlige Aarhus til at flytte sig efter en coronatest. Derfor indsættes den mobile testenhed nu igen i Gellerupparken.
Annonce

AARHUS: Den mobile testenhed for covid-19 er tilbage i Gellerupparken.

Det fortalte borgmester Jacob Bundsgaard (S) og regionsrådsformand Anders Kühnau (S) sammen på et pressemøde tirsdag formiddag.

Begrundelsen er, at det er svært at få beboerne til at flytte sig ret langt for at blive testet.

- Efter vi fjernede den mobile enhed, er der ikke ret mange i området, der har ladet sig teste. Nu er den tilbage igen, og der er allerede lang kø, forklarede Jacob Bundsgaard.

Her kan du blive testet i Aarhus

Har du symptomer, skal du kontakte egen læge. Så får du en henvisning og kan derefter book tid til en test på coronaprover.dk. Selve testen foregår derefter i et af de tre hvide telte ved:

Aarhus Universitetshospital
Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N.

---

Hvis du ikke har symptomer, men alligevel gerne vil testes, så skal du via coronaprover.dk bestille tid til en svælgprøve på Region Midtjyllands faste teststed i Aarhus:

Parkeringspladsen ved Vejlby-Risskovhallen
Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov
Åbent mandag til søndag klokken 9.00-17.00

---

Du har også mulighed for at møde op uden tidsbestilling ved:

Globus 1 ved Gellerupparken
Gudrunsvej 3a, 8220 Brabrand.
Indtil videre åbent fra tirsdag 22/9 til fredag 25/9 i tidsrummet 9.00 - 16.00.

Vær forberedt på lang kø, hvis du benytter dig af sidstnævnte tilbud uden tidsbestilling.

Er det et problem særligt omkring Gellerupparken, at så snart det ikke er nemt og bekvemt, så stopper man med at lade sig teste?

- Nej, det synes jeg ikke. Når vi placerer bilen i Gellerup, så er det fordi, der tidligere har været stor smitteopblomstring der. Det ligger også ret centralt og er nemt at komme til for mange mennesker. Vi kan bare konstatere, at hvis der står en testbil lige omkring hjørnet, så er der flere, der lader sig teste. Det vil gælde alle steder, siger Jacob Bundsgaard.

Annonce

Det er en udfordring

Ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau er der lige nu en generel smitteopblomstring i Aarhus, som også omfatter det vestlige Aarhus med sin høje koncentration af almene boliger.

- Når vi placerer den mobile testenhed i Gellerup i stedet for eksempelvis Højbjerg, så er det både på grund af et stigende smittetryk. Men også fordi, der er større udfordringer med at få borgerne i Gellerup til at flytte sig til et fast testcenter, end der er for borgere i andre områder, siger Anders Kühnau.

Hvad er årsagen til det?

- Der er formentlig mange grunde, men det kan eksempelvis være manglende kendskab til, at der findes faste teststationer, hvor man kan bestille en tid.

Burde alle ikke have sat sig ind i det på nuværende tidspunkt?

- Jo, men vi må konstatere, at vi her har en særlig udfordring med at få fortalt visse grupper i samfundet, hvad der er af muligheder. Det er en svær opgave rent kommunikativt.

Ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) har myndighederne en udfordring med at trænge klart igennem til beboerne i det vestlige Aarhus, når det kommer til testvejledninger. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Siger det noget om samfundssindet i det vestlige Aarhus, at mange ikke kan flytte sig seks-syv kilometer for at blive testet?

- Jeg tror ikke, det handler om manglende samfundssind. Jeg tror mere, det er manglende kendskab til mulighederne, og det kan også handle om, at mange simpelthen er mindre mobile. Det er jo alt andet lige lettere at lade sig teste, hvis man kan sætte sig ind i en bil og køre derhen, siger Anders Kühnau.

Annonce

De unge er mobile

I forbindelse med pressemødet blev Anders Kühnau i øvrigt spurgt, hvorfor man ikke placerer den mobile testenhed ved Aarhus Universitet, når det nu er blandt de unge, at smitten særligt spreder sig.

Til det svarede regionsrådsformanden, at de studerende blev anset for at være mere mobile, og derfor selv må sørge for at finde til det faste teststed ved Vejlby-Risskov Hallen, hvis de vil testes.

Det er endnu ikke afgjort, hvor længe den mobile testenhed skal opholde sig i det vestlige Aarhus, men det er mindst denne uge ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce