Annonce
Østjylland

Mobile teststationer vender tilbage til Favrskov: Du kan blive testet fire steder i næste uge

De mobile teststationer i Favrskov var stor succes i forrige uge, hvor over 4000 fik nærkontakt med en vatpind. Nu er de tilbage, udvidet med to byer. Foto: Favrskov Kommune
Succesen med mobile teststationer udvides i Favrskov i næste uge til at gælde de fire hovedbyer, Hadsten, Hammel, Hinnerup og Ulstrup.
Annonce

Favrskov: Da Favrskov linede op med mobile teststationer i forrige uge i Hadsten og i Hammel blev de godt besøgt. Over 4000 mødte frem til en test. Derfor gentager Favrskov nu succesen og er tilbage, med mobile teststationer i både Hadsten og Hammel og udvider med Hinnerup og Ulstrup.

Teststationer

Covid-19-test i Favrskov Kommune mandag 18. til fredag 22. januar 2021 – alle dage klokken 9-16.

Hinnerup: Mandag 18. og tirsdag 19. januar:  Rønbæk Idrætscenter, Ådalsvej 96, 8382 Hinnerup:

Hadsten: Tirsdag 19. og onsdag 20. januar: Hadsten Kultur- og Idrætscenter, Hadbjergvej 12, 8370 Hadsten.

Hammel: Onsdag 20., torsdag 21. og fredag 22. januar: Hammel Idrætscenter, Thorsvej 4, 8450 Hammel-

Ulstrup: Torsdag 21. og fredag 22. januar: Ulstrup Hallerne, Hal 1, Nattergalevej 10, 8860 Ulstrup.

Der kan testes 225 personer hvert sted pr. dag.


Kommunaldirektør Jan Kallestrup peger på, at de nye teststeder i Hinnerup og Ulstrup gør det endnu nemmere at blive testet i Favrskov, og han håber på den baggrund, at endnu flere borgere i Favrskov vil benytte sig af testmuligheden.

- Det er meget vigtigt, at vi hurtigt finder de personer, der er smittet med coronavirus, så vi hurtigst muligt får stoppet eventuelle smittekæder. Så det er bare med at få bestilt en tid til test, hvis man har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med nogen, der er smittet. Det gælder også, hvis man møder fysisk på arbejde og her omgås andre - også selv om man ikke har symptomer. Det kan også være en god ide at blive testet, hvis man skal være sammen med en person, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19, siger Jan Kallestrup.

Favrskov udvider testkapaciteten. Foto: Favrskov Kommune

De mobile teststationer udfører PCR-tests, som er den mest præcise testtype, der også bruges på regionens store testcentre. Svaret på testen fås på www.sundhed.dk inden for et til to døgn efter testen.

Man skal være fyldt 12 år for at blive testet på de mobile teststeder, idet personalet ikke er uddannet til at teste børn under 12 år.

Der kan allerede nu bestilles tid til test på www.coronaprover.dk, lyder det fra Favrskov Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce