Annonce
Sport

Mock betaler tilbage på gælden til sin egen krop

JFMNORMAL - Århus: Bokseren Lolenga Mock. Foto: Michael Svenningsen
Lolenga Mock er så småt begyndt at bygge en grundform op efter han i maj måned vandt verdensmesterskabet i super mellemvægt hos IBA

BOKSNING: 47-årige fik opfyldt sit helt store ønske om at blive verdensmester, da han i maj måned sikrede sig titlen som verdensmester i bokseforbundet International Boxing Association. Supermellemvægteren sled sig til sejr på hjemmebane mod argentinske Mateo Damian Veron og kunne efter mange år som bokser endelig løfte et mesterskabsbælte.

Sejren var dog ikke uden en pris, og den har den ældre bokser måtte betale i tiden efter sin triumf. I dagene op til sin titelkamp havde Lolenga Mock så svært ved at stå på sin højre fod, at kun en ukuelig vilje bragte ham videre, ind i ringen og til sejr. Kroppen har dog haft brug for hvile og genfinde sig selv, og derfor er det også først nu, at Lolenga Mock er begyndt at vise sig i træningslokalet.

- Det var mit livs kamp, så jeg var nødt til at give alt i mig, så måtte jeg komme tilbage til hægterne bagefter, siger Lolenga Mock.

- Jeg gav den alt, hvad jeg havde, men nogle gange kan det også være for meget og så er du nødt til at betale tilbage. Det er lidt ligesom, hvis du fylder for meget benzin på en bilmotor, så ødelægger du motoren. Jeg trænede to gange om dagen, fem gange om ugen og sparrede 10 runder. Jeg lagde alt for meget pres på min krop og mit ben, og derfor blev jeg skadet, men det var jo min kamp, siger bokseren.

Han er igang med at lægge de første sten til en grundform og begynder ligeså stille at bygge op igen.

- Jeg er ikke typen, der bare bliver ved med at straffe min krop. Jeg ved, at den skal have ro og gøres klare igen. Der skal betales tilbage. Selvom alder bare er et tal, så må jeg også erkende, at jeg ikke er helt ung længere, siger Lolenga Mock.

Annonce

Tyske tilbud

Kort tid efter hans sejr over Mateo Damian Veron blev han kontaktet af promotorer, som ville have ham til at bokse mod to tyske udfordrere allerede i august måned. Det vidste han dog, at han ikke ville være i stand til. Derfor har aftalen mellem ham og hans agentur MTK Global hele tiden lydt på, at de skulle tage sammen i august og se på mulighederne for en kamp engang i efteråret.

- Jeg har talt min agent om, at jeg gerne vil have en god udfordring. Jeg skal ikke bare have en kamp. Det skal også være en kamp, der giver mad på bordet. Før i tiden handlede det om at få kampe, så jeg kunne komme i betragtning til en titelkamp. Nu har jeg vundet en titel og derfor skal der også gerne følge noget med kampen, siger Mock og tilføjer, at der har været talt om, at han skulle møde en af de andre boksere hos MTK, som har en del stærke supermellemvægtere i deres fold.

- Det kunne være en rigtig god mulighed. Jeg ved, at jeg snart skal ud og forsvare min titel, men nu må vi se hvilke muligheder, der dukker op. I første omgang handler det om at få bygget en form op igen, siger Mock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Sport

De røde lamper tændes før basketgyser: Bears har kniven for struben i Europa

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce