Annonce
Sport

Mock betaler tilbage på gælden til sin egen krop

JFMNORMAL - Århus: Bokseren Lolenga Mock. Foto: Michael Svenningsen
Lolenga Mock er så småt begyndt at bygge en grundform op efter han i maj måned vandt verdensmesterskabet i super mellemvægt hos IBA

BOKSNING: 47-årige fik opfyldt sit helt store ønske om at blive verdensmester, da han i maj måned sikrede sig titlen som verdensmester i bokseforbundet International Boxing Association. Supermellemvægteren sled sig til sejr på hjemmebane mod argentinske Mateo Damian Veron og kunne efter mange år som bokser endelig løfte et mesterskabsbælte.

Sejren var dog ikke uden en pris, og den har den ældre bokser måtte betale i tiden efter sin triumf. I dagene op til sin titelkamp havde Lolenga Mock så svært ved at stå på sin højre fod, at kun en ukuelig vilje bragte ham videre, ind i ringen og til sejr. Kroppen har dog haft brug for hvile og genfinde sig selv, og derfor er det også først nu, at Lolenga Mock er begyndt at vise sig i træningslokalet.

- Det var mit livs kamp, så jeg var nødt til at give alt i mig, så måtte jeg komme tilbage til hægterne bagefter, siger Lolenga Mock.

- Jeg gav den alt, hvad jeg havde, men nogle gange kan det også være for meget og så er du nødt til at betale tilbage. Det er lidt ligesom, hvis du fylder for meget benzin på en bilmotor, så ødelægger du motoren. Jeg trænede to gange om dagen, fem gange om ugen og sparrede 10 runder. Jeg lagde alt for meget pres på min krop og mit ben, og derfor blev jeg skadet, men det var jo min kamp, siger bokseren.

Han er igang med at lægge de første sten til en grundform og begynder ligeså stille at bygge op igen.

- Jeg er ikke typen, der bare bliver ved med at straffe min krop. Jeg ved, at den skal have ro og gøres klare igen. Der skal betales tilbage. Selvom alder bare er et tal, så må jeg også erkende, at jeg ikke er helt ung længere, siger Lolenga Mock.

Annonce

Tyske tilbud

Kort tid efter hans sejr over Mateo Damian Veron blev han kontaktet af promotorer, som ville have ham til at bokse mod to tyske udfordrere allerede i august måned. Det vidste han dog, at han ikke ville være i stand til. Derfor har aftalen mellem ham og hans agentur MTK Global hele tiden lydt på, at de skulle tage sammen i august og se på mulighederne for en kamp engang i efteråret.

- Jeg har talt min agent om, at jeg gerne vil have en god udfordring. Jeg skal ikke bare have en kamp. Det skal også være en kamp, der giver mad på bordet. Før i tiden handlede det om at få kampe, så jeg kunne komme i betragtning til en titelkamp. Nu har jeg vundet en titel og derfor skal der også gerne følge noget med kampen, siger Mock og tilføjer, at der har været talt om, at han skulle møde en af de andre boksere hos MTK, som har en del stærke supermellemvægtere i deres fold.

- Det kunne være en rigtig god mulighed. Jeg ved, at jeg snart skal ud og forsvare min titel, men nu må vi se hvilke muligheder, der dukker op. I første omgang handler det om at få bygget en form op igen, siger Mock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce