Annonce
Sport

Mock vil slippe leoparden løs

Aarhus-bokseren Lolenga Mock slider og slæber i træningslokalet for at blive klar til VM-kampen om en uge. Foto: Michael Svenningsen
Lolenga Mock kan både tage revanche og VM-titel, når han vender tilbage til ringen 18. maj i Vibyhallen. En mulighed, som den 47-årige bokser føler sig klar til at tage.

BOKSNING: Han tager dem en efter en. Tre runder til udfordrerne. 10 runder til Lolenga Mock.

Den 47-årige bokser er i fuld gang med de sidste forberedelserne til sin kommende kamp mod argentineren Mateo Damian Veron i Vibyhallen 18. maj. Den 18 år yngre modstander tildelte Mock et nederlag i begyndelsen af året, men nu mødes de to boksere i en revanchekamp. Et opgør, der er blevet det mere interessant, da kampen ikke kun handler om revanche, men om titlen som verdensmester i bokseforbundet International Boxing Association.

Mocks tidligere stime på 11 sejre i træk og flotte indsats mod tyrkiske Avni Yildirim har fået forbundet til at sætte sin VM-titel på spil, og dermed står Mock for første gang i karrieren med en mulighed for at blive verdensmester i sin vægtklasse. En chance, han ikke vil lade gå fra sig.

Derfor arbejdes der på fuldt tryk. To gange dagligt for at få ham gjort helt klar til opgøret.

- Jeg tager tingene dag for dag. I dag var jeg meget tilfreds. Han så virkelig god ud, siger træner Ivor de Lima efter formiddagens sparring i Champ Camps lokalerne ved havnen i Aarhus.

For Mocks vedkommende handler det om at få hurtigheden helt op, fordi han skal op imod en yngre modstander. Derfor sparrer han mod fire af de andre boksere, der skal i kamp til stævnet. Han bliver hele tiden mødet af friske kræfter, siger træneren.

Argentinske Mateo Damian er kendt for at være meget bevægelig oppe i ringen. Derfor har Lolenga Mock og hans træner fokuseret en del på at få lukket ringen af, så modstanderen ikke får mulighed for at løbe rundt. Han skal skæres af og bekæmpes, så han ikke får mulighed for at følge sin egen taktik.

- Han skal ikke have lov til at løbe rundt eller opsøge kontakten, så han kan omklamre Mock. Når han kommer tæt på, skal der arbejdes hver gang. Det må ikke blive ligesom deres seneste opgør. Vi er nødt til at få ødelagt den anden boksers rutine, siger træneren.

Annonce

Hurtigere end sin modstander

I det seneste opgør fandt Mock aldrig ind i rytmen. Dengang opstod der tekniske problemer idet, at han var klar til at træde op i ringen, opvarmningen blev forgæves og da han endelig blev bedt om at træde ind i ringen, havde han svært ved at finde rytme og få gang i kroppen.

En situation, der ikke må opstå igen. De seneste to måneder er derfor blev brugt på at bygge formen helt op, så man nu kan fintune de sidste ting.

Og Mock. Han føler sig helt klar.

- Det fysiske er ved at være der. Nu handler det om skarphed og hurtighed. Mine modstander er ung, men det er jeg ikke længere. Jeg føler mig ung, men jeg er trods alt 47 år, så jeg er nødt til at have fokus på min hurtighed. Jeg skal være hurtigere end ham, selvom han er yngre end mig. Det er også derfor jeg sparrer mod forskellige boksere. De kommer hele tiden med ny energi, når de træder ind i ringen. De bokser måske tre til fire runder, men de er hele tiden frisker og det presser mig, fordi jeg skal holde min fart oppe. Den fart jeg bokser med lige nu, kan min modstander ikke gøre efter. Jeg kan holde tempoet oppe i 12 runder, fordi jeg bokser på den måde, siger Lolenga Mock, der føler sig klar til at vise det århusianske publikum, at han stadig har masser at byde ind med.

- Jeg er nødt til at vise, hvad jeg kan. Det her er min by. Det er mine venner og familie, der sidder ude blandt publikum. Det er mit hjem. Alle er der. Det skaber også forventninger til mig og derfor skal jeg også være helt klar, så jeg kan gøre dem glade. Flere af dem så min kamp i Struer og jeg vil gerne gøre det godt.

- Det vigtigste er den her kamp. Jeg skal være 200 procent til opgaven. Jeg har ventet og kæmpet for den her mulighed i mange år. 28 år. Nu er chancen her. Hvis jeg kommer til at brække et ben eller min arm, for at gribe denne chance, så må det være sådan. Det her er min chance.

Stærkt netværk

Hvis han får sin revanche mod sin argentinske modstander, vil han igen tage et spring opad rangstigen. En titel hos et af de store forbund pynter på et i forvejen flot CV hos den 47-årige bokser.

- Hvis du har gode mennesker omkring dig, så kan gode ting ske. MTK har set min karriere. De har set hvem jeg har bokset mod. De så min kamp i Tyskland mod Avni Yildirim, som jeg burde have vundet. Jeg vandt den, men de gav sejren til ham. De har set mit CV. Derfor tog de også en snak med organisationen og fortalte dem, at de var i gang med at lave et stævne og ville lave det her i Aarhus. MTK Global er en stor organisation, som har et godt netværk og derfor har de arbejdet for den her mulighed. I begyndelsen ville IBA kun være med til at sætte deres kontinental titel på spil, men så kiggede de på mit CV og hvem jeg har bokset mod og hvordan jeg har været rangeret hos blandt andre WBA, World Boxing Association, og så sagde de ja, fortæller Mock.

Leoparden er mig

Han er ved godt mod. Han er klar til at kæmpe. Nøjagtigt som han gjorde i begyndelsen af sin karriere og dengang han var en ung mand i Congo. Det var dengang, at han som ung skulle bevise sin mandighed, at han slog den leopard ihjel, som er en del af bæltet i hans shorts, når han træder ind i ringen.

- Leoparden er ligesom mig. Alle har deres egen tradition. Der, hvor jeg kommer fra, skal man slå en leopard ihjel, hvis du skal være en mand og være leder for din familie. Det er skindet fra den leopard, som jeg slog ihjel. Derfor er jeg også leder for den landsby, hvor jeg oprindeligt er fra. Jeg kæmper for den. Så når jeg træder op i ringen, er det ligesom dengang. Jeg er en fighter. Sådan har det været hele min karriere. Da jeg begyndte, blev jeg hentet ind, fordi de skulle bruge en modstander til deres boksere. En bokser, der skulle være et nemt bytte. Problemet var bare, at jeg vandt mine kampe og derfor begyndte promotorerne at blive interesseret i mig i stedet for, siger han.

18. maj er han tilbage i ringen til sin revanche og kamp nummer 60 som professionel bokser. Og selvom hans modstander er kendt for at bevæge sig, så får han ikke lov til at stikke af.

- Han vil gerne løbe rundt, men jeg skal skære hjørnerne af, så han ikke kan stikke af. Der er ingen vej væk, siger Lolenga Mock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce