Annonce
Aarhus

Modebutik Rikke Solberg: Måske byens bedste shopping for kvinder

For 17 år siden åbnede Rikke Solberg en modebutik med samme navn i Egå. Butikken er i år nomineret til Byens Bedste Shopping for Kvinder. Foto: Axel Schütt

Modebutikken Rikke Solberg er nomineret til Byens Bedste Shopping for Kvinder. Butikken, der er placeret lidt uden for Aarhus, er et sandt shoppemekka med lækre mærker i alle prisklasser og god service. Indehaver Rikke Solberg er glad for, at Byens Bedste har fået øjnene op for butikkerne lidt uden for byen.

EGÅ: Ved Grenåvej i Egå er Rikke Solberg placeret. Butikken ejes af kvinden med samme navn - Rikke Solberg, som mange nok kender fra håndboldens verden. De sidste 17 år har hun ejet og drevet butikken, der for første gang er nomineret til Byens Bedste Shopping for Kvinder. Det gør Rikke Solberg glad.

- Vi har da fulgt med og tænkt, om det ikke snart var vores tur herude, siger hun med et smil.

Den godt 100 kvadratmeter store butik er et sandt mekka for de fleste kvinder. Her forhandles både billigere og dyrere mærker, og stilen er 'romantisk men rå'.

I butikken er der plads til alle kvinder, men det er oftest dem i alderen 30 til 50 år, der lægger vejen forbi. På væggene hænger bøjler med tøj i efterårets farver; afdæmpede røde, blå og orange nuancer blandet med sort og gråt. Rikke Solberg køber selv alt tøj til butikken, og hun finder inspiration i, hvad hun selv kan lide at have på.

Byens Bedste Shopping for Kvinder

Rikke Solberg er nominereret til prisen for Byens Bedste Shopping for Kvinder. De andre nominerede i kategorien er Emerli, Wonder Who, Kaiku og Balsalen.

Du kan stemme på den, du synes skal vinde, på stiften.dk/byensbedste frem til 13. november. Vinderne i alle kategorier kåres ved et stort awardshow i Hermanns i Tivoli Friheden 16. november.

Rikke Solberg sælger tøj fra mange kendte brands, blandt andet Secon Female, Lala Berlin og Customade. Der er noget for enhver smag og sådan skal det også være, siger Rikke Solberg. Foto: Axel Schütt

Fremgang trods finanskrise

Rikke Solberg har drevet modebutikken siden 2000. Og med stor succes. Det er med Rikke Solbergs egne ord kun gået fremad, siden butikken slog dørene op for første gang for 17 år siden. Det på trods af, at flere andre butikker har oplevet nedgang, særligt under finanskrisen.

- Jeg tror blandt andet, det skyldes, at jeg ikke var bange for at købe varer hjem under finanskrisen, modsat flere andre butikker. Folk købte stadig tøj, og de skulle have noget at vælge imellem, siger Rikke Solberg.

Butikken har i dag 10 ansatte. Der er nemlig altid mindst to ekspedienter på arbejde. Det er et punkt, hvor Rikke Solberg skiller sig ud fra andre modebutikker. På travle dage, som i weekenden, er de ofte mellem otte og 10 i butikken. Der skal nemlig være plads til, at kunderne kan få den bedste betjening. Det indebærer blandt andet rådgivning og hjælp til at finde størrelser og andet.

Rikke Solberg er stolt af sit team, der med hendes ord gør et fantastisk arbejde hver dag for at yde den bedste service:

- Jeg kunne ikke gøre det uden dem.

Rikke Solberg udvælger selv alt tøjet til sin butik. I år er farver som brændt orange, blå og bordeaux populære. - Jeg kender mine kunder og ved, hvad de vil have, siger hun. Foto: Axel Schütt
Annonce

Få osende kunder

Mange af Rikke Solbergs kunder er kvinder, der ved butikken ligger der, og som kommer for at købe noget bestemt. På grund af placeringen, er der ikke mange, der slår vejen forbi tilfældigt. Alligevel er der altid en god håndfuld kunder i butikken.

- Venlig og kompetent betjening, som ikke ses andre steder i byen, lyder det blandt andet i nomineringen til Byens Bedste Shopping for Kvinder og det kan flere kunder nikke genkende til.

Hvor mange fysiske butikker må se sig slået af nethandlen, så oplever Rikke Solberg det helt anderledes.

Deres onlineshop åbnede i 2011, og kombinationen af de to har bare styrket butikkens omsætning.

- Jeg bestiller meget hjem af hver styles, for jeg har det sådan, at kunderne der kommer forbi butikken ikke skal gå forgæves. På den måde er der altid nok til både dem, der handler online, og dem, der bedst kan lide at shoppe fysisk.

Webshoppen er i tråd med Rikke Solbergs holdning til den gode service. Den tilbyder gratis fragt, og de sender pakker hver eneste dag.

Placeret ved Grenåvejen i Egå er butikken ikke sådan en, man bare lige kommer forbi. Alligevel er det altid mange mennesker indenfor. De fleste kører for den - nogen af dem inde fra Midtbyen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Debat

Børn har brug for leg og bevægelse, men: Er iPads blevet pædagogens nye kollega?

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce