Annonce
Aarhus

Modebutik Rikke Solberg: Måske byens bedste shopping for kvinder

For 17 år siden åbnede Rikke Solberg en modebutik med samme navn i Egå. Butikken er i år nomineret til Byens Bedste Shopping for Kvinder. Foto: Axel Schütt

Modebutikken Rikke Solberg er nomineret til Byens Bedste Shopping for Kvinder. Butikken, der er placeret lidt uden for Aarhus, er et sandt shoppemekka med lækre mærker i alle prisklasser og god service. Indehaver Rikke Solberg er glad for, at Byens Bedste har fået øjnene op for butikkerne lidt uden for byen.

EGÅ: Ved Grenåvej i Egå er Rikke Solberg placeret. Butikken ejes af kvinden med samme navn - Rikke Solberg, som mange nok kender fra håndboldens verden. De sidste 17 år har hun ejet og drevet butikken, der for første gang er nomineret til Byens Bedste Shopping for Kvinder. Det gør Rikke Solberg glad.

- Vi har da fulgt med og tænkt, om det ikke snart var vores tur herude, siger hun med et smil.

Den godt 100 kvadratmeter store butik er et sandt mekka for de fleste kvinder. Her forhandles både billigere og dyrere mærker, og stilen er 'romantisk men rå'.

I butikken er der plads til alle kvinder, men det er oftest dem i alderen 30 til 50 år, der lægger vejen forbi. På væggene hænger bøjler med tøj i efterårets farver; afdæmpede røde, blå og orange nuancer blandet med sort og gråt. Rikke Solberg køber selv alt tøj til butikken, og hun finder inspiration i, hvad hun selv kan lide at have på.

Byens Bedste Shopping for Kvinder

Rikke Solberg er nominereret til prisen for Byens Bedste Shopping for Kvinder. De andre nominerede i kategorien er Emerli, Wonder Who, Kaiku og Balsalen.

Du kan stemme på den, du synes skal vinde, på stiften.dk/byensbedste frem til 13. november. Vinderne i alle kategorier kåres ved et stort awardshow i Hermanns i Tivoli Friheden 16. november.

Rikke Solberg sælger tøj fra mange kendte brands, blandt andet Secon Female, Lala Berlin og Customade. Der er noget for enhver smag og sådan skal det også være, siger Rikke Solberg. Foto: Axel Schütt

Fremgang trods finanskrise

Rikke Solberg har drevet modebutikken siden 2000. Og med stor succes. Det er med Rikke Solbergs egne ord kun gået fremad, siden butikken slog dørene op for første gang for 17 år siden. Det på trods af, at flere andre butikker har oplevet nedgang, særligt under finanskrisen.

- Jeg tror blandt andet, det skyldes, at jeg ikke var bange for at købe varer hjem under finanskrisen, modsat flere andre butikker. Folk købte stadig tøj, og de skulle have noget at vælge imellem, siger Rikke Solberg.

Butikken har i dag 10 ansatte. Der er nemlig altid mindst to ekspedienter på arbejde. Det er et punkt, hvor Rikke Solberg skiller sig ud fra andre modebutikker. På travle dage, som i weekenden, er de ofte mellem otte og 10 i butikken. Der skal nemlig være plads til, at kunderne kan få den bedste betjening. Det indebærer blandt andet rådgivning og hjælp til at finde størrelser og andet.

Rikke Solberg er stolt af sit team, der med hendes ord gør et fantastisk arbejde hver dag for at yde den bedste service:

- Jeg kunne ikke gøre det uden dem.

Rikke Solberg udvælger selv alt tøjet til sin butik. I år er farver som brændt orange, blå og bordeaux populære. - Jeg kender mine kunder og ved, hvad de vil have, siger hun. Foto: Axel Schütt
Annonce

Få osende kunder

Mange af Rikke Solbergs kunder er kvinder, der ved butikken ligger der, og som kommer for at købe noget bestemt. På grund af placeringen, er der ikke mange, der slår vejen forbi tilfældigt. Alligevel er der altid en god håndfuld kunder i butikken.

- Venlig og kompetent betjening, som ikke ses andre steder i byen, lyder det blandt andet i nomineringen til Byens Bedste Shopping for Kvinder og det kan flere kunder nikke genkende til.

Hvor mange fysiske butikker må se sig slået af nethandlen, så oplever Rikke Solberg det helt anderledes.

Deres onlineshop åbnede i 2011, og kombinationen af de to har bare styrket butikkens omsætning.

- Jeg bestiller meget hjem af hver styles, for jeg har det sådan, at kunderne der kommer forbi butikken ikke skal gå forgæves. På den måde er der altid nok til både dem, der handler online, og dem, der bedst kan lide at shoppe fysisk.

Webshoppen er i tråd med Rikke Solbergs holdning til den gode service. Den tilbyder gratis fragt, og de sender pakker hver eneste dag.

Placeret ved Grenåvejen i Egå er butikken ikke sådan en, man bare lige kommer forbi. Alligevel er det altid mange mennesker indenfor. De fleste kører for den - nogen af dem inde fra Midtbyen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Debat

Nyt demenscenter er officielt åbnet: Men der er større fejl

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce