Annonce
Fødselsdage

Modemanden, der moderniserede pelsen

Modemanden Jens Birger Christensen arbejdede som ung med mode i både USA, Canada, Frankrig og Schweiz. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Jens Birger Christensen overtog sin fars luksuriøse pelsforretning og moderniserede den. Mandag 20. maj fylder han 60 år.
Annonce

60 Jens Birger Christensen har videreført det 150 år gamle modebrand Birger Christensen og moderniseret forretningen, så den i dag stadig er en af Skandinaviens største pels- og modeforretninger. Mandag 20. maj fylder han 60 år.

Han er fjerde generation i det danske modehus, der blev skabt i 1869 med et par hatte- og buntmagere ansat og siden blev kendt for luksuriøst pelshåndværk.

- Det lå nok meget i kortene, da jeg fra 12-årsalderen begyndte at komme med ind og arbejde lidt på værkstedet og feje lidt gulve, at jeg skulle ind i virksomheden, har han sagt til Jyske Bank TV.

Jens Birger Christensens far, Finn Birger Christensen, gav det danske modebrand videre til sønnen, der hurtigt havde arbejdet sig op i branchen. Først gennem sit arbejde for Yves Saint Laurents pelsafdeling i Paris og senere i Schweiz, hvor han arbejdede for skindhandleren Werner Merzbacher. Derefter tog han forbi Toronto i Canada og Seattle i USA for at lære om pels. Og så fik han et job i dameafdelingen i det luksuriøse stormagasin Bergdorf Goodman.

Allerede som 24-årig gjorde hans far ham til chef for Birger Christensen-butikken i London. Han nåede dog at forlade familievirksomheden for at åbne den første danske filial af det franske modehus Hermés. Men siden vendte han tilbage til Birger Christensen og overtog hele forretningen, da hans far døde i 2004.

Jens Birger Christensen gav i 2017 titlen som administrerende direktør videre til forretningskvinden Denise Christensen. I stedet varetager han nu rollen som bestyrelsesformand.

- Jeg kan godt være med på sidelinjen, men der kommer ikke til at hænge et portræt af mig i butikken, hvor jeg overvåger dagligdagen, sagde han i 2017 til Berlingske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce