x
Annonce
Biler

Moderat salg af nye biler

Toyota Yaris kan kalde sig for Danmarks mest solgte bil i februar. Foto: Toyota
Salget af nye biler er lavere de første måneder af det nye år. Toyota Yaris blev den mest solgte bil i februar.

Der er på alle måder stop-and-go i bilsalget. Således blev der i årets første to måneder solgt otte procent færre biler end gennemsnittet for samme periode i de seneste fire år.

Februar-salget alene var med godt 15.000 solgte biler hele 20 procent under samme måned i fjor.

Hos De Danske Bilimportører peger man dog på, at salget af nye biler stadig er forholdsvis højt.

- Den lidt langsommere start på året giver naturligvis anledning til opmærksomhed, men med den viden, vi har om baggrunden for de forskellige perioder, bekymrer det os ikke. Vi glæder os over, at efterspørgslen på biler de seneste fire-fem år har været særdeles høj, og at der fortsat er stor interesse for at erhverve en ny bil, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør.

Salget i februar sidste år var tilmed usædvanligt højt, da mange danskere fremskyndede bilkøbet, fordi der var rygter om afgiftsomlægninger.

Annonce

Bilsalget i februar

1. Toyota Yaris: 459

2. Peugeot 208: 458

3. Nissan Qashqai: 453

4. Citroën C3: 434

5. Opel Corsa: 421

6. Toyota Aygo: 390

7. Renault Clio: 387

8. VW Polo: 338

9. VW T-Roc: 312

10. Citroën C1: 293

11. BMW 3-serie: 281

12. VW T-Cross: 275

13. VW Golf: 260

14. VW Up: 248

15. Ford Focus: 244

16. Toyota Corolla: 244

17. Audi A3: 241

18. Ford Fiesta: 235

19. Hyundai Kona: 230

20. Peugeot 2008: 222

Kilde: De Danske Bilimportører

Mange nye modeller

Som noget helt usædvanligt var det en Toyota, der kunne sætte sig på tronen som den mest solgte bil i februar, nemlig miniklasse-modellen Yaris, som er afsat i 459 eksemplarer. Der er dog ikke langt ned til gamle kendinge som Peugeot 208, Nissan Qashqai og Citroën C3, der i nævnte rækkefølge kommer umiddelbart efter.

Det dominerede mærke er dog stadig klart VW, der med en lang række modeller som Polo, T-Roc, T-Cross, Golf og Up besætter mange pladser.

I alt blev der indregistreret 1903 Volkswagen i februar, hvilket svarer til 12,7 procent. Det andet mest populære mærke blev Toyota, der med 1397 biler tegnede sig for 9,3 procent af indregistreringerne. På tredjepladsen lander Peugeot, der indregistrerede 1218 biler svarende til 8,1 procent af det samlede antal indregistreringer.

Renault Clio, der også er kommet i en ny generation, er nu nummer syv på listen over solgte biler. Foto: Lars Krogsgaard
Den nye Opel Corsa er rykket op som nummer fem på salgslisten. Foto: Opel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce