Annonce
Østjylland

Moderne maler går i kinesernes fodspor

Malermester Heidi Zilmer har specialiseret sig i gamle maleteknikker. Pressebillede

Herregårdsmuseet på Gl. Estrup er i gang med at renovere to rum, og publikum kan kigge med.

Annonce

Håndmalede tapeter og dekorerede trægulve. Det er nogle af ingredienserne i renoveringen af Grevens Runddel og Store Kabinet på Gammel Estrup - Herregårdsmuseet på Djursland.

Mandag 25. og tirsdag 26. marts kl. 10-16 kan publikum se håndværkene arbejde med de gamle teknikker.

Det kræver en sikker hånd, når blomstermotiver og sommerfugle skal males direkte på det håndlavede tapet, der skal op at hænge i Grevens Runddel, der er et tårnværelse i Gammel Estrups nordlige hjørne. Tapetet bliver som nyt, og er fremstillet efter et originalt, velbevaret tapet, der er fremstillet i Kina i slutningen af 1700-tallet. Og som har hængt på Gammel Estrup omkring 1790.

»Tapetet er meget tæt på at være en fuldstændig kopi af det originale tapet. Jeg bruger de samme materialer og teknikker, som da man fremstillede det smukke tapet i 1700-tallet i Kina,« siger malermester Heidi Zilmer, der har specialiseret sig i gamle maleteknikker.

Arbejdet med de to rum i den gamle herregård er en del af en gennemgribende renovering af stedet.

Mandag 25. og tirsdag 26. marts arbejder håndværkerne med lofter, gulve og vægge i Grevens Runddel og Store Kabinet, og publikum får mulighed for at se, hvordan de gamle teknikker bliver udført i praksis. Håndværkerne svarer også gerne på spørgsmål.

I Store Kabinet arbejder Marianne og Gregers Vester Jacobsen. De skal male vægge, lofter og det gamle trægulv efter spor af den originale bemaling fra 1700-tallet.

Når gulvet er færdigt, kommer det til at fremstå som et mahogni-gulv fra omkring 1790.

»På et tidspunkt blev det for dyrt at vedligeholde de malede gulve, som ikke kunne undgå at blive udsat for stor slitage, så i stedet blev de afhøvlet og ludbehandlet. Nu fører vi dem tilbage til deres oprindelige storhed,« siger museumsinspektør Marie Aaberg Andersen.

Der bliver også mulighed for at deltage i en rundvisning på stedet kl. 11, 13, og 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sommerjazz i domkirken

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Annonce