Annonce
Debat

Modeugen overraskede for en gangs skyld: Flere designere har noget på hjerte

Som forholdsvis nytilkommen i modebranchen har jeg et dobbelt forhold til Copenhagen Fashion Week og alle dens personaer, som to gange om året træder ud af insta-feedet og ind på Københavns fortove. Det er i sig selv et show at se, hvordan influencerne ankommer til showene i farveskrig og strudsefjer, med Chanel-tasker, katteøje-solbriller og klipklap-sko. Med indstuderede walks og poseringer kæmper de om streetfotografernes opmærksomhed og vogter på hinandens popularitet.

Som repræsentanter for noget så gammeldags som et print-blad – og endda over 30 og i almindeligt pænt tøj - står vi ved siden af og prøver mest af alt ikke at stå i vejen. Jeg elsker at betragte scenariet; på én gang betaget af æstetikken og med en næsten ubændig trang til at råbe ”Get a life!”

Selve modeshowene har jeg også typisk haft modsatrettede følelser for: På den ene side en stor respekt for designerne, som igen og igen skal genopfinde deres brand i et forsøg på både at imponere branchen og køberne. På den anden side ofte skuffet over den manglende historiefortælling. Jeg kommer fra tv-branchen og forstår det ikke: Hvis man alligevel har lejet et fedt venue, hyret 20 performere og brugt et halvt år på at lave kostumerne, hvorfor så ikke kommunikere stor underholdning med et tydeligt budskab? At se udtryksløse modeller gå ligeud fortæller mig ikke noget.

Men jeg kommer opmuntret ud af denne modeuge. Mange vil noget mere. Hos Stine Goya blev tøjet vist frem i en danseperformance af transpersoner med diva-attitudes. Designer’s Remix går efter 100 procent bæredygtighed i 2020 og viste det på en catwalk formet som jordkloden. Ganni fyrede op under fællesskabet og festede med Mø, og de modige piger bag Saks Potts jonglerede med modsætninger; vilde cowboystøvler i collab med Ecco, et levende symfoniorkester og popklassikere.

Det er, som om modebranchen har fået mere på hjerte. Og det kan ikke være en dårlig ting.

Annonce
Rikke Dal Støttrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];