Annonce
Debat

Modne mennesker skal behandles med respekt

I de seneste år har debatten om samfundets ældste, drejet sig om den voksende 'ældrebyrde', men ældre, modne mennesker er ikke en byrde!

Annonce

Tværtimod er de til stor gavn for hele samfundet, som hjælp i familierne og som sociale frivillige.

Pensionsalderen stiger, hvilket stiller krav til erhvervslivet om at anerkende den værdi, det er at have modne medarbejdere. Modne, erfarne ansatte kan tilføre virksomheden stor værdi - hvis de får lov. I enhver virksomhed bør der være en seniorpraksis, og lederne skal være uddannede til at kunne håndtere denne gruppe af ansatte. Der skal være fokus på kompetence fremfor alder. Fleksibilitet skal være et nøgleord, som sikrer motivation og udvikling.

Den omsorg, som vi skal fokusere på i forhold til samfundets ældste, er en omsorg, der udvikler. Samfundets modne, erfarne borgere skal have hjælp til selvhjælp. Vi skal hjælpe borgerne til at tage ansvar for eget liv og til at være selvhjulpne, så længe som muligt. Vores plejepersonale skal i højere grad uddannes, således at de kan varetage disse opgaver.

De modne og erfarne mennesker klager i mindre grad, når man taler om besparelser i samfundet. Derfor rammer besparelserne dem. Vi skal udnytte alle ressourcer i vores samfund, og vi skal have mere nærvær, respekt og kontakt for den enkelte borger.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce