Annonce
Aarhus

Modtag lokale nyheder direkte i indbakken: Nyt hyperlokalt medie ser dagens lys i Skåde, Højbjerg og Holme

Det er journalist Christian Gnutzmann, der skal stå i spidsen for det nye medie Skåde-Højbjerg-Holme, som bringer historier fra lokalområdet. Foto: Mathilde Bech
Så er turen kommet til Skåde, Højbjerg og Holme, hvor beboerne kan se frem til nyheder fra et nyt, hyperlokalt medie.

SKÅDE, HØJBJERG, HOLME: Nu er det fjerde ud af Jysk Fynske Mediers fem hyperlokale medier gået i luften i Aarhus. Denne gang er det dækningen i Skåde, Højbjerg og Holme, der bliver styrket.

Beboerne i området kan følge med på www.skaade-hoejbjerg-holme.dk, hvor alle mediets historier kan læses. Desuden bliver nyhederne hver uge serveret i et overskueligt nyhedsbrev, som læserne modtager direkte i deres mailboks. Er du interesseret i at få tilsendt nyhederne, kan du tilmelde dig her.


Annonce

Jeg håber, at de lokale vil spille med og komme med inputs til, hvad de gerne vil have belyst, så vi får lavet noget journalistik, der giver værdi for dem.

Christian Gnutzmann, journalist på det nye medie Skåde-Højbjerg-Holme


Læserne kan blandt andet se frem til historier om byggeplanerne ved Axel Gruhns Vej, vildskoven ved Moesgaard, projekt Kongelunden og inspirerende historier om lokale ildsjæle.

I løbet af de seneste to måneder har Jysk Fynske Medier og Århus Stiftstidende opstartet fire nye, hyperlokale medier i Aarhus i henholdsvis Viby og Stavtrup, Tranbjerg og Mårslet, Lystrup og omegn og altså nu Skåde, Højbjerg og Holme. Det sidste medie, som dækker Vejlby og Risskov, lanceres i slutningen af august.

Et stærkt lokalsamfund

Formålet med oprustningen  i Aarhus er at sikre, at Facebook ikke sidder på den lokale dækning. Medierne skal bidrage til, at det lokale liv bliver styrket og give borgerne de bedste forudsætninger for deltagelse i lokalsamfundet.

- Da vi besluttede at lave de hyperlokale medier, var det lidt af et sats. Godt nok havde vi fået mange henvendelser fra læsere og brugere, der savnede mere hyperlokalt stof fra lokalområderne, men vi anede jo ikke, om det blot var få utilfredse, eller om det var en ønske, som mange havde, siger Jan Schouby, chefredaktør på Århus Stiftstidende og fortsætter:

- Heldigvis har det vist sig, at der er er blevet taget rigtig godt imod vores nye medier, og vi får meget fin feedback fra læsere og brugere. Mange af dem siger, at de i høj grad har manglet seriøs journalistik fra netop de områder, hvor de bor og lever deres liv.

Jysk Fynske Medier opretter nye ultralokale medier i fem områder i Aarhus. Skåde-Højbjerg-Holme er netop gået i luften, mens Viby-StavtrupLIV, Tranbjerg-MårsletLIV og LystrupLIV så dagens lys tidligere på sommeren. Kort: Nex

Det er journalist Christian Gnutzmann, der skal stå i spidsen for det nye medie i Skåde, Højbjerg og Holme, og han ser frem til at dykke ned i livet i lokalområdet.

- Jeg glæder mig til at fortælle gode og vigtige historier fra Skåde, Højbjerg og Holme, og så håber jeg, at de lokale vil spille med og komme med inputs til, hvad de gerne vil have belyst, så vi får lavet noget journalistik, der giver værdi for dem, lyder det fra ham.

Annonce

De store dagsordener

Århus Stiftstidende kommer også fremover til at dække de store og vigtige dagsordener i de lokale områder.

- Vi vil naturligvis også i fremtiden skrive i avisen og på stiften.dk, når der sker noget stort og vigtigt i lokalområderne. Men med vores nye hyperlokale medier kan vi i langt højere grad gå i dybden med historier og emner, der er vigtige for indbyggerne i lokalområderne, siger Jan Schouby og kommer med en klar opfordring til borgerne i Skåde, Højbjerg og Holme:

- Gå ind og opret dig som bruger på www.skaade-hoejbjerg-holme.dk. Jeg garanter, at der bliver massevis af fremragende og relevant journalistik at komme efter.

Foruden de nye medier i Aarhus, har Jysk Fynske Medier lanceret nye medier i Skanderborg, Favrskov og Syddjurs, mens der også er et på vej i Norddjurs.

Hyperlokal dækning i Aarhus

Jysk Fynske Mediers nye medier dækker følgende områder:Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Borgmesteren står næppe forrest i headhunternes kø: Kan man bruge en taber på regeringsholdet?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce