Annonce
Aarhus

Moesgård Strands nye badebro klar: Den skal snart pilles ned igen

Ny handicapvenlig badebro ved Moesgaard Strand er endelig opført. Foto: Axel Schütt

Med halvanden måneds forsinkelse har badende århusianere indtaget bugtens nyeste og længste badebro ved Moesgård Strand. Men sæsonen er snart slut.

MOESGÅRD: Bugtens længste badebro - 50 meter lang - med lang rampe til gangbesværede og kørestolsbrugere står endelig færdig. De badende gæster har indtaget broen med kyshånd - men omkring 1. oktober skal den pilles ned igen, så efterårets storme ikke river den i stykker.

Broen har været forsinket i et par måneder, og den populære Moesgård Strand har været uden broer, idet den nye bro skulle erstatte to gamle og udtjente træbroer. Århus Stiftstidende fortalte for halvanden måned siden, at den nye, lange bro var på vej. Den læste lokale handicap-svømmere, som så tegningerne i avisen.

De havde et par ændringer til udformningen, og dem lyttede afdelingen Center for Byens Anvendelse, der står for strandenes badebroer. Derfor blev broen yderligere forsinket.

Annonce
Ny handicapvenlig badebro ved Moesgaard Strand er endelig opført. Foto: Axel Schütt

Bugtens længste badebro

Samtidig var der problemer med ekstra vanddybde, som gjorde opsætningen besværlig.

Men nu er den der, broen med bænke, opholdsplatforme, trapper ned til vandet og en 25 meter lang kørestolsrampe, hvor blandt andre gangbesværede og børn kan lege langt ude i vandet ved siden af broen.

Fra grusstien og hen over sandet ned til vandkanten er der lavet en såkaldt boardwalk, så gangbesværede og brugere af kørestole kan køre ned til selve stranden, hvor de bliver mødt af en platform på 17 kvadratmeter i vandkanten.

Den nye bro - der er Aarhus Bugts længste - erstatter de to gamle badebroer nedenfor ishuset. De er ikke og bliver ikke stillet op igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce