Annonce
Kultur

Moesgaard genåbner med udvidet åbningstid: Mere tid i selskab med mammutter og neandertalere

Moesgaard Museum kan fra 21. april åbne op igen. Publikum kan fortsat opleve museets nye særudstilling "Neandertaler – I mammutjægernes land". Foto: Axel Schütt
I næste uge slå museerne igen dørene op for besøgende. På Moesgaard har man udvidet åbningstiderne for at flere gæster kan opleve særudstillingen om neandertalerne.

AARHUS: 23 dage. Længere nåede Moesgaard Museums nye særudstilling "Neandertaler – I mammutjægernes land" ikke at have åben, før coronarestriktionerne lukkede museet ned for publikum.

Derfor glæder museet sig til igen at kunne byde gæsterne indenfor.

- Vi har virkelig set frem til at kunne åbne igen og glæder os rigtig meget til at byde vores gæster velkommen på museet. Vi har forlænget vores store særudstilling om neandertalerne og ser frem til, at udstillingen endelig kan få det publikumsbesøg, den har fortjent, udtaler direktør for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst.

Annonce

I forbindelse med genåbningen har museet valgt at udvide åbningstiden i weekenderne fra klokken 9-19.

- Så kan vi sprede gæsterne ud på flere timer og dermed skabe mulighed for, at flere kan besøge museet og få en sikker og helt tryg oplevelse, lyder det fra Mads Kähler Hilst, der understreger at museet har fokus på sikkerheden og er klar til at håndtere både kontrol af coronapas og de øvrige retningslinjer, som er udstukket af myndighederne.

Bestil tid til dit besøg

Ligesom efter sidste års lockdown skal man købe billetter på forhånd til et bestemt ankomsttidspunkt, når man vi l besøge Moesgaard.

Dette kan gøres på museets hjemmeside og betyder, at man på museet hele tiden har styr på, hvor mange gæster, der ankommer til museet og dermed undgår at have for mange gæster på samme tid.

Museerne åbner igen

Landets museer åbner 21. april.

I den forbindelse udvider Moesgaard Museum åbningstiderne i weekenderne, hvor museet kan besøges fra 9 morgen til 19 aften. De øvrige dage er åbningstiden 9-17. Mandag har museet lukket.

På to andre af byens store museer, Aros og Den Gamle By, er åbningstiderne som hidtil:

Aros: Tirsdag-fredag 10-21, lørdag-søndag 10-17.

Den Gamle By: Alle dage 10-17.

Udover neandertaler-udstillingen kan museumsgæsterne opleve et nyt stykke musik skrevet til ære for Grauballemanden. Det er en vuggevise skrevet af forfatter Knud Romer og sanger Pernille Rosendahl, skabt i forbindelse med tv-programmet "Skattejagt på museet", der blev vist på DR i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce