Annonce
Kultur

Moesgaard har plus på bogen: Museet kommer ud af 2019 med overskud

Moesgaard Museum kom ud af 2019 med et overskud. Det positive resultat hjælper til at reducere museets sårbarhed over for udsving i økonomien, skriver Mads Kähler Holst, museumsdirektør, i en pressemeddelelse. Museet regner med underskud i 2020 grundet corona-krisen. Foto: Flemming Krogh
Museets årsrapport for 2019 viser et overskud på 3,5 mio. kroner. Forventningerne til regnskabet for 2020 er dog et underskud på grund af corona-krisen.

AARHUS: Moesgaard Museums bestyrelse har netop godkendt årets regnskab for 2019, der viser et overskud på 3,5 mio. kroner.

Museet havde budgetteret med et overskud på 4-6 mio. kroner, men fik i løbet af året mulighed for at omlægge lån til en lavere rente, hvilket kostede 3,7 mio. kroner på driften. Det giver til gengæld en betydelig besparelse for museet fremover.

Overskuddet vil brugt til at afvikle gæld, som en del af den plan, der i 2017 blev lagt for at få museets økonomi genoprettet efter store omkostninger i forbindelse med byggeri og opstart i den nye udstillingsbygning og renovering af herregården.

Ser man bort fra omkostningerne til låneomlægning, fik museet i 2019 et pænt resultat.

- Regnskabet 2019 er en milepæl, der klart markerer, at vi efter den store udbygning har fået museet ind i en stærk og velfungerende drift. Derfor er det selvfølgelig svært ikke at ærgre sig over, at coronakrisen giver os et ordentlig slag ud af kurs. Men vi må finde det positive i det fine regnskab for 2019, og tage med derfra, at vi har bevist, at vi kan håndtere svære tider, udtaler direktør for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst, i en pressemeddelelse.

Forventningerne til 2020 er, at museet kommer ud med et underskud, men hvor stort er for tidligt at sige noget om. Før coronapandemien var forventningerne et overskud på 4-6 mio. kroner, men alle museets afdelinger har siden 12. marts haft lukket for alle publikumsaktiviteter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce