Annonce
Aarhus

Moesgaard kigger tilbage: Robot tegner helleristninger på museets tag

Sommeren over tegner en robot helletegninger på taget af Moesgaard Museum. Foto: Moesgaard Museum.
Museet kigger hele sommeren tilbage i tiden og ser på, hvordan mennesket til alle tider har forsøgt at påvirke solen, kosmos og klimaet.

AARHUS: Moesgaard Museum har fået helleristninger på taget. Dog ikke så mange endnu, som museet havde håbet på.

Robotten "Intelligent One", der er en dansk opfindelse, var i arbejde mandag på det arkæologiske museums tag i det sydlige Aarhus. Men selv om robotten kan arbejde i al slags vejr, nåede den ikke så langt som beregnet.

Det hindrer dog ikke, at den arbejder videre i de kommende dage. Der er lagt en plan for, hvilke helleristninger, den skal strege op.

Foreløbig har museet fået helleristninger omkring hovedindgangen til museet.

Baggrunden er, at Moesgaard Museum hele sommeren kigger tilbage i tiden og ser på, hvordan mennesket til alle tider har forsøgt at påvirke solen, kosmos og klimaet. Hver dag til og med 1. september har museet soltegnsværksted for børn og voksne, og tusindår-gamle solritualer bliver genopført på museets tag.

Værkstedet er åbent kl. 11–13 hver dag og her er børn og voksne sammen om at skabe rituelle soltegn efter forbillede fra konkrete bronzealderfund.

Soltegnene bruges efterfølgende i et solritual, der foregår på museets tag kl. 14.00. Du kan se mere om arrangementerne på museets hjemmeside.

Annonce
Foto: Moesgaard Museum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Aarhus

Universitetet jagter kvinder til topjob

Sport For abonnenter

Kampanalyse: Bakken Bears' flotte sejre lader noget tilbage at ønske

Annonce