Annonce
Aarhus

Moesgaard - ny dreng i klassen

Computeranimerede gladiatorkampe går i Moesgaard Museums nye udstilling hånd i hånd med fund fra det klassiske Rom. Det kan publikum lide. Udstillingen har haft ­besøg af 150.000 mennesker, siden den åbnede 22. april. Foto: Jens Thaysen

122.000 besøgende i 2005. Over en halv million besøgende i 2015. Det er en forskel, der er til at tage at føle på.

Og den skyldes naturligvis, at Moesgaard Museum i 2005 var en helt anden størrelse, end det forhistoriske museum er i dag.

Annonce

I 2005 holdt museet til i den gamle herregård. Den permanente udstilling boede i glasmontrer, hvor man bag det ene glas kunne studere bittesmå stenaldermænd i omhyggeligt modellerede landskaber. Bag det næste en kopi af en flitsbue og udstoppede eksemplarer af de fugle, stenalderjægeren havde nedlagt.

I 2014 flyttede Moesgaard ind i spektakulære bygninger, tegnet af Henning Larsens tegnestue, og Moesgaard benyttede lejligheden til at præsentere en meget mere moderne formidling med flittig anvendelse af lys, lyd, film og computereffekter.

Derfor er Moesgaard Museum pludselig den nye dreng i klassen blandt turistattraktioner. Ingen aner, hvor besøgstallet lander.

Nyhedens interesse

Direktør Jan Skamby Madsen tvivler dog på, at hans museum i det lange løb kan blive ved med at sælge billetter til 569.324 gæster, som tilfældet var i 2015.

»Det var det første år i de nye bygninger. Og der var i den grad tale om nyhedens interesse. Så vi har lagt budget efter et besøgstal på 360.000,« siger Jan Skamby Madsen og indrømmer, at det er et konservativt skøn.

For udstillingen »Gladiator - Colosseums Helte« , der åbnede 22. april, har allerede haft besøg af 150.000 mennesker.

Og til efteråret bliver der igen nyt at opleve, når Moesgaard udvider sin permanente udstilling med afsnittet om stenalderen. Og den udstilling bliver lige så moderne og højteknologisk som afsnittene om bronzealder, jernalder og vikingetid.

»Overskriften på vores formidling er de tre generationer. Børn, forældre og bedsteforældre. Vi skal helst ramme alle tre aldre,« siger Jan Skamby Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce