Annonce
Debat

Moesgaard vildskov er ikke et feel good-projekt

- Der kan sagtens skabes gode løsninger i vildskovsprojektet. Løsninger, der både giver bedre plads til naturen og fortsat giver plads til forskellige aktiviteter i skoven. Der vil således fortsat være fri adgang for alle, uanset om man går en tur med sin hund, løber, kører mountainbike eller rider på hest mv., skriver Claus Thomasbjerg.

Læserbrev: Debatten om Moesgaard vildskov kører i det højeste gear. Venstre og De Konservative har valgt at gå imod det forlig om vildskoven, som de selv har indgået. Det har været med til at skabe uro om projektet og gøre brugerne af skoven usikre på om deres muligheder for fortsat at kunne bruge skoven.


Området ved Marselisskoven og Moesgaard er helt unikt, når det gælder fremme af biodiversitet. Det vil tage op til 100 år at skabe den samme biodiversitet i andre skove. Det mener jeg ikke, vi kan vente på.

Claus Thomasbjerg


Jeg er meget forundret over, at Venstre og De Konservative slår bakgearet til. For der er ikke noget i aftalen, der ekskluderer nogen fra skoven. Og man kan ikke opnå samme biodiversitet ved at lægge vildskovsprojektet et andet sted, som partierne forslår. For området ved Marselisskoven og Moesgaard er helt unikt, når det gælder fremme af biodiversitet. Det vil tage op til 100 år at skabe den samme biodiversitet i andre skove. Det mener jeg ikke, vi kan vente på.

Der er ikke behov for gode hensigter, men handling. For hvis vi vil noget med naturen i Aarhus, ændre udviklingen og fremme biodiversiteten, så nytter det ikke noget at få kolde fødder. Der er behov for handling, hvis det ikke bare skal blive ved snak og gode hensigter om at ville skabe bedre plads til naturen og skabe forhold, der fremmer dyre og planteliv.

En god biodiversitet er vigtig, fordi vi er afhængige af, at økosystemerne fungerer til rensning af vand, jord, luft og bestøvning af vilde planter og afgrøder. Derfor er projektet med vildskoven ikke et feel good-projekt, men afgørende for, at vi stopper udviklingen med at mange arter uddør, som også får konsekvenser for os mennesker.

Der er ingen grund til usikkerhed og panik. Der kan sagtens skabes gode løsninger i vildskovsprojektet. Løsninger, der både giver bedre plads til naturen og fortsat giver plads til forskellige aktiviteter i skoven.

Der vil således fortsat være fri adgang for alle, uanset om man går en tur med sin hund, løber, kører mountainbike eller rider på hest mv. Stierne i skoven vil fortsat blive vedligeholdt fremover. Og der vil blive etableret stier rundt om indhegningen, så hegnet ikke generer for eksempel folk på mountainbikes.

Netop i den ca. 150 hektar store indhegning med vilde heste og køer vil der også være offentlig adgang. Denne del af vildskoven er meget vigtig, fordi det er med til at øge biodiversiteten, hvor de vilde dyr gennem deres naturpleje optimerer naturens vilkår.

Der er meget stor bekymring for de vilde dyr. Denne bekymring forstår jeg, men jeg mener ikke, at det vil give problemer mellem mennesker og dyr.

Jeg er sikker på, at vildskoven bliver en stor succes, hvor besøgende vil få en rigere naturoplevelse, og hvor motionister fortsat kan nyde fysisk udfoldelse i skoven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Debat

Marselistunnelen - en nødvendighed?

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce