Annonce
Debat

Moesgaard Vildskov fortjener nytænkning og opfindsomhed

- Vi er heldigvis mange århusianere med stor kærlighed for Marselisskovene, og debatten bugner rent faktisk af ideer og løsningsforslag - både fra borgere, organisationer og os politikere. Opfindsomheden skal samles op nu! I stedet går vi og venter på rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, skriver Thomas Medom (SF), rådmand, og Liv Gro Jensen (SF), byrådsmedlem i Aarhus. Jens Thaysen

Læserbrev: Vi står overfor, at vi på nye måder skal sammentænke natur og mennesker i Marselisskovene i det sydlige Aarhus, når vi udvikler Moesgaard Vildskov.

Et projekt, hvor vi udlægger 600 ha til urørt skov uden skovdrift til gavn for de mange arter, der lever i skovene. Og på en måde, hvor der også er plads til de mange brugere af skovene.

Det er ikke ukompliceret, men vi er heldigvis mange århusianere med stor kærlighed for Marselisskovene, og debatten bugner rent faktisk af ideer og løsningsforslag - både fra borgere, organisationer og os politikere.

Opfindsomheden skal samles op nu! I stedet går vi og venter på rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Konkret venter vi som partier i byrådet intenst på at se det konkrete materiale, de konkrete kortlægninger for 1) særlig natur og 2) for brugen af skovene fra brugere, som Teknik og Miljø er forpligtet på at lægge frem. Vi ved også, at mange borgere og foreninger virkelig gerne vil have kortlægningerne i hænderne snarest.


Så! Lad os nu holde næsen i sporet. Have øjnene på visionen. Lade Teknik og Miljø fremlægge kortlægningerne. Lade alle forligspartier se på både udfordringer og muligheder med åbent sind. Og tage samlede nuancerede beslutninger derudfra - i tæt samspil med de super engagerede borgere og organisationer.

Thomas Medom og Liv Gro Jensen


Kommunikationen og inddragelsen indtil nu har været mildest talt mangelfuld. Det er Teknik og Miljø med rådmanden i spidsen, der har ansvaret for dette. Derved er der opstået usikkerhed, uklarheder og ikke mindst - er der gået energi og ideer til spilde.

Vi skal lade det politiske vægelsind afløse af den nødvendige vilje til på at få projektet realiseret, som vi i byrådet har lovet hinanden, og samtidigt have åbenheden for nye vinkler. For de indspark, der lige netop kan få enderne til at hænge sammen.

For at komme videre skal vi som byråd - og også de mange interesserede borgere - have det informationsmæssige grundlag fra Teknik og Miljø, hvorudfra vi kan tage samlede beslutninger om projektets videre færd. Med det formål at skabe klarhed for borgere i Aarhus og gode forhold for styrkelse af naturen. Det er jo netop mennesker og natur, der på fineste vis kan og skal gå hånd i hånd i Moesgaard Vildskov.

Politiske processer er jo ikke altid smukke og snorlige. Men det her projekt er simpelthen for vigtigt, og der er for mange mennesker, der afventer klarhed fra os som byråd, til at der skydes informationer ud i øst og vest.

Så! Lad os nu holde næsen i sporet. Have øjnene på visionen. Lade Teknik og Miljø fremlægge kortlægningerne. Lade alle forligspartier se på både udfordringer og muligheder med åbent sind. Og tage samlede nuancerede beslutninger derudfra - i tæt samspil med de super engagerede borgere og organisationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce