Annonce
Kultur

Moesgaards vikinger har tabt kampen mod coronaen: Årets træf er aflyst

Hvert år bliver der kæmpet store slag, når vikinger fra hele verden mødes ved Moesgaard. I år er vikingetræffet imidlertid aflyst. Foto: Jens Thaysen
Coronaepidemien betyder, at det ikke er muligt at planlægge vikingetræffet, som skulle have været afholdt i juli ved Moesgaard Strand. Derfor aflyser Moesgaard Museum nu årets træf.

AARHUS: Hvert år drager vikinger fra hele verden mod Moesgaard for at mødes og leve livet som vikinger, men ikke i år. Moesgaard Museum har nemlig set sig nødsaget til at aflyse 2020-udgaven af træffet.

- Vi er meget kede af, at vi ikke kommer til at kunne gennemføre vikingetræffet i år, og vi ved, at mange både gæster, deltagere og frivillige, som vi plejer at skabe Moesgaard Vikingetræf sammen med, vil komme til at savne træffet, forklarer projektchef Niels Baj Rye fra Moesgaard Museum.

Vikingetræffet bliver påvirket af corona-krisen, idet det ikke er muligt at fortsætte den igangværende planlægning af træffet. Forberedelsen af de tre dages træf på Moesgaard Strand kræver et stort bidrag fra frivillige, deltagende vikinger, ryttere og handelsfolk, som allerede har været i gang med forberedelserne til sommerens begivenhed. Men træffet kræver også en stor indsats fra Moesgaard Museum, som står for område, sikkerhed, materialer, økonomi og projektledelse af træffet.

Annonce
Vikingetræffet er også håndværk, som det tog sig ud i mens de rigtige vikinger levede. Foto: Flemming Krogh

Svær beslutning

Moesgaard Museum er i øjeblikket hårdt ramt økonomisk, da museet er lukket for publikum og museet har måttet sende hovedparten af museets ansatte hjem for at kunne tage regeringens hjælpepakke om lønkompensation i brug og sikre museets arbejdspladser fremover.

Derfor ser Moesgaard Museum sig nødsaget til at indstille forberedelserne til det populære vikingetræf, der var planlagt til 24.-26. juli 2020.

- Det har ikke været nogen nem beslutning at tage, men den skal ses på baggrund af de vanskelige vilkår, vi står i som museum og samfund for tiden, fortæller Niels Baj Rye.

Comeback i 2021

Vikingetræffet tiltrækker hvert år omkring 12.000 gæster til en stor begivenhed, hvor et stort antal deltagere og frivillige fra hele verden skaber atmosfære og oplevelser for børn og voksne. Mest populært er opførelsen af de store slag mellem vikingegrupperne og trækture på hesteryg, smedjearbejde, handelsboder og musikalsk underholdning.

- Vi ved, at træffet på Moesgaard Strand for mange gæster og deltagere er en tilbagevendende aktivitet i deres sommerferie og har været det gennem mange år. Det er vi kede af at skulle ændre på. Men vi håber, at alle gode kræfter vil bakke op om, at vi i 2021 kan lave et værdigt comeback for Moesgaard Vikingetræf, som alle vil nyde godt af, siger projektchefen.

Vikingerne må finde andre stedet at nyde livet i år. Moesgaard Museum har aflyst det årlige vikingetræf. Foto: Martin Ballund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce