Annonce
Aarhus

Molslinjen sætter alle færger ind: Fire hurtigfærger skal tage jule-slæbet på Kattegat

Max Mols og tre andre færger får travl på Kattegat i julen. Foto: Jens Thaysen
Sidste år sendte Molslinjen 160.000 rejsende over Kattegat, men måtte samtidig melde udsolgt til passagerer, der gerne ville have rejst med. I år udvider rederiet med 18.000 ekstra pladser.
Annonce

AARHUS: Julen er hjerternes fest, men julen er også en travl tid, hvor mange danskere i hobetal krydser landet for at kunne fejre højtiden sammen med resten af familien. Den slags giver kø på vejene, og udsigten til først at holde kofanger ved kofanger ned gennem Jylland ad E45 og efterfølgende på E20 hen over Fyn og Sjælland, får mange til at se sig om efter alternative måder at komme fra Jylland til Sjælland og retur på.

Der er flere forskellige muligheder for at slippe for i hvert fald en del af det årlige julekaos på vejene. En af dem er at tage Molslinjens færger på tværs af Kattegat og så ellers håbe på, at trafikken ikke er alt for tæt på strækningen mellem Sjællands Odde og København eller hvor turen nu begynder eller slutter på Sjælland.

Den idé er der hvert år mange, der får. På de mest travle rejsedage seneste jul var interessen for en færgebillet på Kattegat større end nogensinde og selv om Molslinjens tre hurtigfærger sejlede i pendulfart, var der ganske enkelt ikke plads til alle, der ønskede at rejse med færgerne.

Færgerne skal pakkes tæt for at få plads til så mange biler som overhovedet muligt. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Plads til 10.000 ekstra

Det forsøger Molslinjen i år at råde bod på ved at sætte en ekstra hurtigfærge i drift på ruten mellem Aarhus og Sjællands Odde. Hurtigfærgen Max, som har sejlet på Bornholmslinjen det meste af året, er lige nu på sit årlige værftsophold i Frederikshavn. Det ophold går så godt, at Max bliver færdig til at tage en juletørn på ruten mellem Aarhus og Odden.

- Ved at sætte Max ind i julen har vi op til 30 afgange dagligt. Det giver en afgang hvert 45. minut på de store rejsedage, hvor især de mange busrejsende med Kombardo Expressen udfordrer vores kapacitet, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Max sættes ind i fartplanen første gang søndag 22. december, og så sejler den på udvalgte dage frem til og med 27. december. Herefter er der som vanligt tre hurtigfærger på Kattegat.

Sidste jul valgte flere end 160.000 rejsende de trængselsplagede motorveje fra og i stedet tage vandvejen på deres julerejser mellem Aarhus og Odden. I år sejler Max 18 enkeltture, så der bliver plads til i nærheden af 18.000 ekstra rejsende.

Molslinjens hjemmeside er opdateret med de nye jule-afgange med Max.

Molslinjen er et godt alternativ til køkørslen på E45. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet blev chikaneret flere gange på Kappelvænget: Flere anholdelser i Brabrand tirsdag aften

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Annonce