Annonce
Aarhus

Molslinjen tager ingen chancer: Frygt for skadedyr lukker færge-buffet

Max Mols har i øjeblikket et begrænset udvalg af mad. Buffeten er nemlig lukket på grund af frygt for skadedyr ombord. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Der er fundet mulige spor efter skadedyr på Max Mols. Derfor er færgens udvalg af mad stærkt begrænset.

AARHUS: Udvalget til den sultne passager er en hel del mindre end sædvanligt for de, der rejser med Molslinjens Max Mols i disse dage. Tirsdag aften blev noget af færgens personale opmærksom på noget, der i mistænkelig grad lignede gnavemærker, i et plastikrør på færgens vogndæk og efter en hurtig snak med myndighederne valgte rederiet at lukke for buffeten omgående.

- Færgens klassiske buffet er lukket. Vi har dog forhørt os hos Fødevarestyrelsen, der har givet ok til, at vi stadig kan tilbyde sandwich og lignende, der ikke er tilberedt ombord på færgen, fortæller kommunikationschef i Molslinjen Jesper Maack.

Samtidig har myndighederne givet lov til at tage kaffebaren på Max Mols i brug fra torsdag morgen.

- Så Max sejler og passagererne tager det pænt, fortæller Jesper Maack.

Annonce
Vi har lukket buffeten ud fra et forsigtighedsprincip.

Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen

Forsigtighedsprincip

Det er endnu usikkert, hvornår færgen igen kan tilbyde den klassiske buffet.

- Vi ved slet ikke, om der er eller har været skadedyr ombord. Vi har lukket buffeten ud fra et forsigtighedsprincip, og vi vil ikke risikere noget, forklarer kommunikationschefen.

Sporene efter skadedyr blev opdaget på bildækket på Max Mols. Arkivfoto: Jens Thaysen
En del af maden på Max Mols bliver tilberedt ombord - men ikke i øjeblikket. Akrivfoto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce