Annonce
Indland

Mor fra stenkast-sag svines til på facebook

Det er fra denne bro på BValdersbækvej ved Hovborg, at stenen har ramt en bilist, som kom kørende på den stærkt trafikerede Grindstedvej. Foto: Google Streetview

Carina Aakerblad fra Hovborg har til Ekstra Bladet fortalt, at det var et uheld, at hendes søn lørdag aften kastede en sten ned fra en bro og beskadigede en bil. Hendes forklaring sables ned af ophidsede facebook-brugere.

INDLAND: Moderen til den dreng, som lørdag aften omkring klokken 18.00 kastede en sten fra en bro på Baldersbækvej ved Hovborg og ramte en bil, står nu frem i Ekstra Bladet og forsvarer sine børn.

Hun oplyser til Ekstra Bladet, at hendes børn - to sønner på seks og otte år og en datter på fire - lørdag aften havde besøgt legepladsen på en campingplads, der ligger cirka 500 meter fra bopælen, og at de på vej hjem kravlede op på rækværket på broen over Grindstedvej.

Herfra blev stenen tabt, fortæller moderen til avisen. Og ikke af den otte-årige men af hans lillebror på seks, som samler på sten.

- Han har fundet en lille sten, som han vil have med hjem at male på. Min søn har stenen i hånden, da han klatrer op. Han taber den, da han klatrer op. Det er jo klart, for han har svært ved at holde på de jerndragere, samtidig med at han holder stenen i hånden, forklarer Carina Aakerblad i Ekstra Bladets artikel.

Hun oplyser samtidig, at det er (citat) "pishamrende uheldigt, at der lige kører en bil under broen i samme øjeblik. Normalt kører der ikke så meget trafik forbi".

I artiklen fortæller hun desuden, at børnene havde været på weekend hos deres far, og at de efter episoden blev stående på broen, og at den seks-årige, som blev tilbageholdt af bilisten, blev så bange, at han tissede i bukserne.

Annonce

Vi udtaler os ikke i konkrete sager, men vi er naturligvis opmærksomme på det her, og kommer der noget som helst i forhold til gældende lovgivning, der siger, at vi skal informere eller arbejde med de involvere parter, gør vi det.

Keld Bjørbæk, SSP-konsulent

Troede ikke politiet blev indblandet

Ifølge moderen bad bilisten den otte-årige om at hente børnenes far, og bilisten og faderen blev enige om, at politiet ikke skulle blandes ind i episoden, og at faderen skulle betale for bilens skader.

Dagen efter opdagede Carina Aakerblad, at episoden alligevel var blevet meldt til politiet, og valgte at stå frem og forsvare sine børn offentligt.

Har skabt en shit-storm

Ekstra Bladets artikel er efterfølgende endt på facebook, hvor den mandag eftermiddag havde fået langt over 900 - hovedsageligt negative - kommentarer.

Artiklen har skabt dét, man på facebook-sprog kalder for en "shit-storm".

Ord som "curlingmor" og "kneppeaffald" optræder i tråden på facebook, og hundredvis af ophidsede facebook-brugere anklager i grove vendinger moderen for ikke at passe godt nok på sine børn, og mange undrer sig over, hvorfor tre så unge børn lades uden opsyn lørdag aften på en bro.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at træffe Carina Aakerblad. Avisen ville gerne havde spurgt hende, om hun fortryder, at hun valgte at stå frem i offentligheden og forsvare sine børn. Vi ville også gerne have spurgt ind til, hvordan al den medieomtale har påvirket hende og hendes børn.

Da stenkast-episoden i weekenden blev omtalt, udtalte Erik Lindholdt, vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, at sagen muligvis vil blive fulgt op af SSP.

SSP-konsulent Keld Bjørbæk, Vejen Kommune, oplyser, at SSP-konsulenterne i Vejen Kommune er opmærksomme på den trend, der er opstået omkring stenkast fra broer.

På spørgsmålet, om man i Vejen Kommune agter SSP-mæssigt at sætte ind med forebyggende oplysning over for børn og unge på baggrund af episoden ved Hovborg, svarer han:

- Vi udtaler os ikke i konkrete sager, men vi er naturligvis opmærksomme på det her, og kommer der noget som helst i forhold til gældende lovgivning, der siger, at vi skal informere eller arbejde med de involvere parter, gør vi det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce