Annonce
Østjylland

Mor og datter til VM-svømning i estisk isvand

Hue og halstørklæde hører som regel sammen med frostvejr. Men Birthe og Sofie Lindholt Dal skiftede gerne til badetøj og hoppede i det estiske isvand. Foto: Birthe Lindholt Dal

Birthe og Sofie Lindholt Dal - mor og datter fra Randers - deltog i VM i issvømning, der blev holdt i et hul i isen i Tallin i Estland.

Annonce

RANDERS/ESTLAND: I begyndelsen af marts tog Birthe (60) og Sofie Lindholt Dal (26) turen til Estlands vinterfrosne hovedstad Tallin. Og i bagagen var det vigtigst tøj - deres badetøj.

- Vi deltog i verdensmesterskaberne i issvømning sammen med 90 andre danskere, fortæller Birthe Lindholt Dal. - Vi var dog først og fremmest med for oplevelsens skyld. Vi stillede kun officielt op på den korteste distance på 25 meter.

Begge er garvede vinterbadere fra de danske farvande - men Birthe Lindholt Dal medgiver, at vandet var koldt at dyppe tæerne - og resten af kroppen - i.

- Men ikke koldere, end hvad vi var vant til fra den næsten overståede danske vinter. Temperaturen i badevandet lå og svingede lige omkring de nul grader. At vandet i bassinerne ikke straks frøs til is igen, skyldtes udelukkende, at arrangørerne sørgede for en løbende tilførsel af lidt varmere vand, fortæller hun.

Og selv om de to randrusianere kun havde tilmeldt sig 25 meter distancen, kunne de ikke lade være med at prøve kræfter med de længere svømmeture - det foregik så bare udenfor konkurrence.

- Og selv om jeg absolut ikke går op i konkurrence og rekorder, var det da sjovt, at jeg blev bedste dansker i min aldersklasse, siger Birthe Lindholt Dal.

Temperaturen i badevandet lå og svingede lige omkring de nul grader.

Birthe Lindholt Dal, randrusiansk deltager i VM i issvømning
Ikke feriefotografiet af den typiske badeby - men alligevel de bassinner, Randers-parret svømmede i ved VM i issvømning. Foto: Birthe Lindholt Dal
Annonce

Næste år Slovenien - måske

Oplevelsen i Estland var første gang, mor og datter svømmede VM i iskoldt vand - men forhåbenlig ikke sidste.

- Problemet er, at det koster feriedage at deltage - vi var afsted i en uge - og vi vil jo også gerne holde ferie med vores familier. Næste år bliver VM holdt i Slovenien - så må vi se, om vi er med igen.

I alt stillede 1300 issvømmere fra 40 lande op til VM i Tallin, der var arrangeret af International Wintherswimming Association (IWSA).

Ved VM-arrangementett var Danmark i øvrigt den fjerdestørste issvømmer-nation målt på antallet af deltagere. Kun Rusland, Finland og Estland stillede med flere svømmere i det kolde vand.

Sofie Lindholt Dal i det nul grader varme - eller kolde, om man vil - svømmebassin. Foto: Birthe Lindholt Dal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Erhverv

Chefkok fra Det Franske Hjørne klar med måltidskasser: Mad af høj kvalitet og et minimum af madspild

Byudvikling For abonnenter

Burgerbar og flere restauranter på vej: Strandvejen i Risskov bliver nyt madcentrum

AGF

AGFere om medaljekampen i Superligaen: - Vi er ikke favoritter mod nogen af de tre andre tophold

Annonce