Annonce
Aarhus

Mor til mini-Wammen: Han ligner sin far...desværre

Julie Rademacher har altid gået sine egne veje. Hun har netop født lille Carl, som er opkaldt efter sin oldefar, Nicolai Wammens farfar.

»Jeg er spændt på, hvordan han kommer til at se ud. Men han er en flot fyr, selvom han ligner sin far.«.

Annonce

Sådan siger Julie Rademacher, mor til Nicolai Wammens barn, med et glimt i øjet.

Hun er vokset op i Sønderborg. En barndom med ligusterhæk og Opel Astra, som hun selv beskriver det. Hendes grønlandske far er sømand, mens hendes danske stedfar er lastbilchauffør og moren er tidligere ansat i hjemmeplejen.

Julie Rademacher er en mønsterbryder. Den første i familien som gik på universitetet, hvor hun oven i købet sad i Syddansk Universitetsbestyrelse, og hun har været i Folketinget, hvor hun kom ind som 23-årig og blev ligestillingsordfører for Socialdemokraterne.

Hun er kendt som en kvinde, der går sine egne veje. I en alder af 27 år er hun netop blevet mor til sønnen Carl, som hun har sammen med Europaminister Nicolai Wammen, 40 år.

De to forældre er ikke kærester, men vil være fælles om at give den tre uger gamle baby en god opvækst.

»Det har været en stor beslutning at få et barn, men det er fantastisk at få sådan et lille mirakel ind i sit liv. Jeg kan se på Nicolai, at han også er enormt glad for ham,« siger Julie Rademacher, mens lille Carl pludrer i baggrunden.

Hun og Nicolai Wammen har fælles forældremyndighed over drengen.

»Vi deler alt omkring den lille, både små praktiske ting og det mere overordnede. Vi gør det her som gode kammerater og gode venner,« forklarer Julie RademacherDen tidligere folketingspolitiker er godt klar over, at det ikke er en helt almindelig familiekonstruktion.

»Jeg tror, det er vigtigt, at man lever sit eget liv. Vi kommer til at leve på en anderledes måde, men som moderne forældre skal vi nok få det bedste ud af det,« siger Julie Rademacher.

Hun har trukket sig som folketingskandidat, fordi hun gerne vil til Grønland, hvor hendes far stammer fra. Snart flytter hun til Nuuk, hvor hun skal være politisk rådgiver for Siumut, det grønlandske socialdemokrati.

»Jeg har det godt med at skulle hjem til mit andet land. Når man får et barn, kommer der noget op i én. Man får brug for at få nogle brikker på plads,« fortæller Julie Rademacher.

Lige nu hygger hun sig i babyboblen sammen med Carl, der er opkaldt efter Nicolai Wammens farfar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce