Annonce
Aarhus

Mordet på Kirsebær Allé gøres godt igen

Danmarks flotteste. P. Mønsted Allé bliver af mange betegnet som Danmarks flotteste Kirsebær Allé. Arkivfoto: Jens Thaysen

Danmarks smukkeste kirsebær allé ligger i Højbjerg og var udsat for mord i efteråret, da et træ blev fældet. Nu råder synderen bod på drabet.

Annonce

»Mordet på Kirsebær Allé«. Sådan lød det i et læserbrev i avisen, da et af de japanske kirsebærtræer i efteråret blev fældet på Danmarks Smukkeste Kirsebær Allé - P. Mønsteds Allé i Højbjerg. Synderen gør nu skaden god igen og planter et voksent træ fra Holland på alléen.

Beboerne på P. Mønsteds Allé var nærmest i oprør, da det japanske kirsebærtræ på den højbjergensiske stille-allé blev fældet. Det skete i forbindelse med, at Sydbank for enden af alléen blev bygget om. En håndværker tog en hurtig beslutning for at få plads til en skurvogn.

»Vi vidste intet om, at han fældede træet. Men vi vil selvfølgelig gerne god skaden god igen. Derfor har vi hentet et japansk kirsebærtræ med en omkreds på 30 centimeter - det største vi kunne få - i Holland. Det er af samme sort og størrelse som det, der blev fældet. Det har vakt stor debat og opmærksomhed, at træet blev fældet. Nu bliver skaden forhåbentlig gjort god igen,« siger Jens Haugbølle Piihl, der er kundechef i Sydbanken.

Banken inviterer sammen med grundejerforeningen, som den selv er medlem af, alle beboere til plantefest. Det sker torsdag aften, når der bliver serveret champagne og jordbær for beboerne - og ikke mindst det japanske kirsebærtræ.

Danmarks Smukkeste Allé skyldes fremsynede beboere på vejen. For 65 år siden, da vejen kun talte 65 parceller, plantede beboerne de mange træer. De var indkøbt for fem kroner stykket. Men det var også den gang, man kunne købe et parcelhus i området for 21.000 kroner. Brændeovnen var så inkluderet i prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce