Annonce
Sport

Morell kan tage karrierens første internationale titel i Randers

Jeppe Morell kommer på en svær opgave i sin kommende kamp, hvor IBFs baltiske titel er på spil. Foto: Jens Thaysen
Jeppe Morell kan bokse sig helt frem i feltet i sin vægtklasse, hvis han vinder over sin finske modstander Dayron Lester i en kamp om IBFs baltisk titel.

Boksning: Der kommer titler på spil, når Danish Fight Night byder indenfor til boksebrag i Randers 15. juni. Det har længe været kendt, at Enock Poulsen skal kæmpe om EU-titlen i sin vægtklasse, men nu står det også klart, at letsværvægteren Jeppe Morell skal kæmpe om karrierens første titel, når han møder finnen Dayron Lester.

De to boksere skal dyste om IBFs baltiske titel, som 29-årige Morell en gang tidligere har haft mulighed for at tage. Dengang tabte han kampen til svenske Sven Fornling, men nu vil han have titlen.

- Nu skal jeg gøre arbejdet færdigt, som jeg ikke fik gjort sidst i min kamp mod Fornling. Det bliver om den samme titel, men mod en anden modstander. Nu handler det om at få bæltet hjem for enhver pris. Om det så skal koste mig et øje, siger Jeppe Morell.

Hans finske modstander har hentet 11 sejre i 13 kampe. Syv af dem er kommet efter knockout. Præstationer, der har sendt ham op som nummer 53 i verden på Boxrecs rangliste. En sejr til Morell vil ikke bare give ham en titel, men også sende ham op i et andet lag, hvor de store udfordringer venter.

Annonce

Stærk modstander

Dayron Lester har cubanske rødder og har tidligere repræsenteret det cubanske landshold og været både ungdomsmester og bronzevinder ved de cubanske bokse mesterskaber.

- Han ser god og stærk ud, så jeg skal virkelig bokse op til mit bedste. Men jeg er også glad for at møde en modstander med så flot en rangering. For så vinder jeg ikke kun et bælte, men også en flot ranglisteplacering, som kan kvalificere mig til nogle endnu større kampe, siger Jeppe Morell.

Han boksede sin seneste kamp i september sidste år, hvor han besejrede Ruben Eduardo Acosta fra Argentina. Han skulle efterfølgende have mødt Dmitri Chudinov i november, men valgte at melde afbud til kampen, da hans sparringspartner aldrig dukkede op i Aarhus og dermed blev forberedelserne til kampen ødelagt.

Nu er Morell imidlertid tilbage og er helt klar til at møde Dayron Lester, der uden sammenligning bliver den sværeste opgave, han har stået overfor.

Lykkes det ham at vinde sin kamp i Randers og tage titlen som baltisk mester, vil han blive rangeret på IBFs interkontinentale rangliste, som er den bruttoliste, som IBF typisk plukker fra, når der skal findes nye boksere til forbundets top 15 verdensrangliste, som giver adgang til at bokse om VM-titlen.

Jeppe Morell er lige nu rangeret som nummer 87 på Boxrecs uofficielle liste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce