Annonce
Gear

Morris genopstår som elektrisk retro-varevogn

Den nye elektriske Morris JE varevogn, som her er formummet, har buttede former som ophavet. Foto: Morris Commercials
Elbil-firma relancerer Morris-navnet, som får comeback i en nyfortolkning af den ikoniske og buttede J-Type-varevogn.

Man skal høre meget, før ørerne falder af. Men de var lige ved at gøre det, da vi blev præsenteret for nedenstående nyhed.

Det hæderkronede Morris-navn genopstår nemlig. Det er den engelske investorgruppe Morris Commercial, som har købt rettighederne til navnet, og som genlancerer det sammen med en elektrisk retro-varevogn. Den er designet over den helt klassiske Morris J-Type-van med rødder tilbage til 1948.

Den nye buttede og elektriske Morris JE er designet i England og skal bygge videre på den oprindelige bils tradition for en være en charmerende varevogn. Den første model blev eksporteret til 22 lande og blev for eksempel brugt ved salgsevents eller som en is-bil.

Den nye model skal være et premium-produkt. Den skal altså henvende sig til den del af erhvervslivet, som måske satser mere på livsstilsprodukter, frem for håndværksmestre.

Der foreligger endnu ikke oplysninger om rækkevidde, elmotorstørrelse eller pris.

Annonce

Designet i England

Det er også planen at lancere en række andre elektriske Morris-modeller. Men det er uklart, om der både kommer person- og varevogne.

Med hovedkvarter i Worchestershire er bilerne designet i hjertet af England, og vi kunne på redaktionen da godt håbe på mere klassik engelsk retrodesign, hvis det altså er vellykket. Tag bare en bil som den charmerende Morris Minor-van i nyt dress. Det kunne da være oplagt.

Mens Morris Motorcars blev grundlagt i 1912, kom Morris Commercial til i 1924. Den seneste model var Austin Morris 250 JU-van, der blev produceret fra 1967 til 1974.

På Morris Commercials hjemmeside beskrives udførligt Morris’ historie, og en række modeller vises. Det er dog uklart, hvor mange navne og hvor meget model-dna Morris Commercial har rettigheder til at bygge videre på.

Vises snart

Det er ligeledes uklart, hvem der præcist har investeret i Morris Commercial, men en udtalelse fra Dr. Qu Li, som er grundlægger af Morris Commercial, kunne antyde, at der måske også er kinesiske investorer med.

"Jeg er så stolt over, at vi er nået til dette niveau efter to års intensiv udvikling. Prototypen har været gennem intensive test på vejen, og vi er nu ved at afslutte første del af projektet med enestående resultater. Der er stadig et lille stykke vej, før vi er klar til at sætte en fuld produktion i gang, men vi glæder os til at afsløre JE i løbet af efteråret," lyder det fra Dr. Qu Li.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce