x
Annonce
Østjylland

Morten Børup Skolen demonstrationsprojekt for udeskole

Hænderne bliver beskidte mens eleverne lærer. Pressebillede

Morten Børup Skolen er udvalgt til at deltage i tredje og sidste runde af Undervisnings-ministeriets projekt »Udvikling af Udeskole«.

Morten Børup Skolen er udvalgt til at deltage i tredje og sidste runde af Undervisnings-ministeriets projekt »Udvikling af Udeskole«.

Annonce
Der er læsemateriale med på udeskolen. Pressebillede

»Vi er glade for at være valgt som demonstrationsskole. Det betyder, at vi næste skoleåret får tilknyttet udeskolekonsulenter, som er eksperter på området, og at vi får tilgang til inspirations- og undervisningsmateriale,« sigerskoleleder på Morten Børup Skolen, Magnus te Pas.

De små frø bliver til planter. Pressebillede

»Vores lærerne får også mulighed for at deltage i konferencer og workshops, der kan dygtiggøre dem yderligere. Vi har lavet ansøgningen i samarbejde med »Foreningen Mobile Haver«, som vi samarbejder med omkring et mobilt skolehaveprojekt. Det er et spændende og innovativt projekt, som vi også glæder os til at dele med resten af landets skoler,« han videre.

Det synlige resultat af arbejdet i mobilskolen. Pressebillede

Nye muligheder

»Udeskole giver elever mulighed for at lære på andre og nye måder, end når hele skoledagen foregår i et klasselokale. Med udeskole kan eleverne også bevæge sig mere og involvere sig mere i undervisningen. Det er alt sammen med til at skabe en varieret og motiverende skoledag til gavn for elevernes læring.« siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby.

Morten Børup Skolen er en af 18 demonstrationsskoler fra hele landet, som skal prøve kræfter med udeskolens muligheder og arbejde med undervisning uden for klasseværelset.

Når projektet er slut, er det meningen, at andre skoler skal kunne trække på skolens erfaringer og søge inspiration og sparring. VIA University College er hovedleverandør på projektet, som gennemføres i et samarbejde med Metropol, Københavns Universitet og Steno Center for Sundhedsfremme.

»Det er dejligt, at Morten Børup Skolen er valgt til demonstrationsskole af ministeriet,« siger Charlotte Abildgaard Paulsen, medlem af Skanderborg Kommunes Undervisnings- og Børneudvalg.

»Det falder godt i tråd med, at kommunen har fokus på læring i naturen, etablering af flere udendørs læringsrum og åben skole aktiviteter, hvor der etableres samarbejder mellem skolerne, lokale foreninger, kulturinstitutioner og erhvervsvirksomheder«. Det er positivt, at vi også kan sætte Skanderborg på landkortet i denne sammenhæng.« siger hun videre.

Projektet omkring demonstrationsskole for udeskole afsluttes i skoleåret 2017.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce