Annonce
Østjylland

Moster flytter ind: Café på Torvet bliver permanent

Sofie Dalsgaard har hyret sit barns faster til at være daglig leder af caféen i Odder og ishuset i Hou. Arkivfoto: Carina Mayner
Trods restriktioner gik afprøvning så godt, at folkene bag den lille pop op-restauration har shinet lokalerne op og åbner igen, når de må.

Odder: Ordene pop up mangler stadig at blive fjernet fra skiltet fra facaden. Men den er god nok, sidste års midlertidige café på Torvet vender permanent tilbage, når den får mulighed for at åbne igen. Og folkene bag har store planer.


Vi har set, at Odder gerne vil have os.

Sofie Dalsgaard, Mosters Café


- Jeg håber, vi kan få kommunen med på, at vi kan få en plet til udeservering på Torvet, det snakker vi med kommunen om. Vi vil gerne lave en rigtig fransk plet med noget hyggeligt havemøbelværk, hvor man kan få et glas vin og en croissant, siger Sofie Dalsgaard.

Hun overtog sammen med nogle andre den lukkede kiosk på havnen i Hou sidste år og lavede Mosters Ishus. Senere åbnede de Mosters Pop Up Café på Torvet i Odder, som også blev ramt af restriktioner.

Annonce

Odder vil gerne

- Caféen fik ikke den gode start, som vi havde håbet på, fordi der var restriktioner med mundbind og antallet af gæster. Men vi har set, at Odder gerne vil have os, og udlejeren af lokalerne vil også gerne have os. Og så havde vi en rigtig god sæson i ishuset i Hou, hvor vi har gjort os en masse erfaringer. Folk har været søde til at støtte os både i godt og dårligt vejr, siger Sofie Dalsgaard.

Faktisk blev Mosters Ishus også kåret til det tredjebedste ishus Midtjylland af Opdag Danmark - og det blev til en samlet placering som nummer 15 på landsplan.

Hou var populær blandt turisterne sidste sommer, og da der nogle gange var problemer med forsinkede færger, fik det færgegæsterne til at gå rundt i byen. Det kom også ishuset til gode.

- Vi tror, det bliver en rigtig god sæson igen, og at folk bliver hjemme i Danmark. Vi håber på lidt mindre corona, for vi vil gerne lave nogle ting som børneloppemarked og banko, siger Sofie Dalsgaard.

Annonce

Julen hænger fast

Caféen i Odder blev lukket ned på grund af restriktioner før jul, og der sidder stadig julepapir på ruderne ud til gaden. Men der er sket meget i mellemtiden. Nedlukningen er blevet brugt til at lægge nyt gulv, sætte vægge op og få lavet et toilet, der også kan bruges af handicappede.

- Vi har egentligt bare spicet det op hele vejen rundt, så vi kan blive der. I den ene side kommer der en lounge, hvor man kan sidde og spille spil. Vi har også kigget på menuen, vi kommer til at bruge nogle lækre lokale råvarer. Der kommer morgenbrød, kager og sandwich, som vi selv laver. Og Samsø Ost og alle sådan nogle lokale ting har vi med i år, siger Sofie Dalsgaard.

Navnet Mosters Ishus kom sig af, at flere af de involverede i foretagendet var mostre, og navnet signalerer også hygge. Og det familiære fortsætter. Sofie Dalsgaard har nemlig ansat Mette Friis til at være fuldtids daglig leder af de to steder, og Mette Friis er faster til Sofie Dalsgaards barn.

Annonce

Venter på Mette

Det kan ikke hænge sammen af åbne caféen som takeaway-café lige nu, vurderer Sofie Dalsgaard.

- Men lige så snart Mette (Frederiksen, red.) åbner op, eller der kommer gang i gaden, så er vi klar til at åbne. Ishuset i Hou har åbent efter vind og vejr, og efter påske er der åbent for sæsonen, siger Sofie Dalsgaard.

Caféen på Torvet får plads til 36 gæster indenfor, når der ikke er restriktioner, samt borde med plads til 16 gæster på fortovet udenfor. Og hvis kommunen vil lege med, så bliver der også servering på et område på selve Torvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce