Annonce
Aarhus

Motionsdille: Salget buldrer derudaf

Salget af rulleskøjter er vokset enormt under corona. Det oplever man i netbutikken Skatepro. For butikschefen er det dog ikke en modedille. Hver morgen tager Jacob Lyby turen på ni km til job på rulleskøjter. Indimellem får han selskab af sin kæreste, som også arbejder hos Skatepro og er habil på rulleskøjter. Foto: Flemming Krogh
Foråret er her med lune temperaturer. Det giver perfekte forhold for rulleskøjteløberne, og det mærker man hos Skatepro i Søften, som oplever en stor stigning i salget af rulleskøjter.

SØFTEN: Rulleskøjter var populære op igennem 90'erne, hvor man så folk køre rundt på cykelstier ved Brabrand Sø og andre steder i det østjyske.

Nu er motionsdillen på vej igen.

- Interessen for at køre på rulleskøjter vokser enormt i denne tid. Det begyndte allerede sidste år, hvor corona fik lokket mange mennesker ud i den friske luft for at hygge sig med venner er familie - imens de rullede afsted, fortæller butikschef i Skatepro, Jacob Lyby, som ofte hører, at kunderne søger et alternativ til at vandre, som også er blevet populært under corona.

Annonce


Interessen for at køre på rulleskøjter vokser enormt i denne tid.

Jacob Lyby, Skatepro


Han er netop mødt ind på arbejde i den store industribygning, hvor butikken har indrettet en mindre, udendørs skaterbane. Under fødderne har han sine trofaste rulleskøjter på, og han har netop fået pulsen ned efter turen på ni kilometer fra hjemmet i Risskov.

Stort udvalg

Turen var dog igen sag for den erfarne rulleskøjteløber, som har kørt på rulleskøjer siden drengeårene i Herning.

Jacob Lyby er ikke bleg for at vise et par tricks på ramperne ved butikken. Foto: Flemming Krogh

- Ishockey er en stor sportsgren i Herning. Hockey på rulleskøjter minder meget om ishockey, og derfor var vi mange, som dyrkede den sport dengang. Det var fedt at gå i 5. klasse og blive accepteret af drengene i syvende, som gerne lærte fra sig af tricks og med at vise, hvordan man skifter kuglelejer, når man havde slidt et sæt op, husker den slanke og veltrænende butikschef, som naturligvis nyder, at lige hans store interesse 'boomer' igen.

De nyeste modeller indenfor rulleskøjter står fremme i butikken, som ligger i en lille del af den store virksomhed, hvor 235 ansatte har travlt med at sælge udstyr på nettet til det meste af verden. Udover rulleskøjter er det ski, snowboards, skateboards, tøj og andet outdoor-udstyr, man pakker her og sender ud til kunderne.

Hvor stort salget af rulleskøjter er præcist er butikschefen hos Skatepro ikke meget for at afsløre, men en tredobling af salget på ét år er ikke en overdrivelse.

Annonce

Rulleski på vej frem

Tendensen er den samme andre steder i Aarhus. Hos Sport 24 Outlet fik de 40 sæt rulleskøjter ind for nyligt, og nu er der få tilbage.

- Vi har mange kunder, som spørger efter rulleskøjter. Der er kun 11 par tilbage, så jeg håber snart, vi får nye forsyninger, siger butiksmedarbejder Lasse Petersen.

Rulleskøjter er ikke den eneste motionsdille, der er på vej frem. Rulleski er der også et stort salg i hos Skatepro.

- Mange motionister, som ikke har kunne træne indendørs i motionscentre, har kastet sig over langrend og rulleski. Det er en perfekt måde at træne cardio (helkrops-træning med fokus på mave og ryg red.), som man ofte gør i et motionscenter, siger Jacob Lyby, som har forskellige modeller med rulleski på hylderne.

Selv holder han sig til rulleskøjterne, som flere af hans medarbejdere også sværger til. Hvert år arrangerer man en firmatur til Berlin Marathon, hvor de ansatte kan stille op på rulleskøjter. Som en fælles oplevelse, hyrer firmaet en bus og drager sydpå for at få en særlig oplevelse i Berlin.

- Det er en fed oplevelse at stille op i Berlin. Ruten er flad, så de fleste kan være med, hvis de er i form til det.

Annonce

Kørte 100 kilometer med kæresten

I Danmark har Jacob Lyby flere gange deltaget i det nordjyske Coast-to-Coast-løb, hvor man igennem én nat kører på tværs af Jylland. På rulleskøjter, rulleski, som løber eller på racercykel.

- Coast-to-Coast er en fantastiske oplevelse. Vi kører med pandelamper og har monteret LED-lys på udstyret, så det ser helt vildt ud om natten, fortæller Jacob Lyby, som håber, han kan stille op til løbet igen i år - hvis ikke corona kommer i vejen.

Uanset om man er begynder eller øvet, får rulleskøjter smilet frem. Foto: Flemming Krogh

Ellers må han gentage en tur med kæresten rundt om Brabrand Sø.

- Da de 80 kilometer i Coast-To-Coast blev aflyst sidste år, valgte min kæreste og jeg at lave vores egen version rundt om Brabrand Sø en varm sommerdag. Det gik fint - med egen proviant i rygsækkene. Da vi nåede op på de 80 kilometer, besluttede vi os for at køre videre, så vi rundede 100 kilometer. Det var en hård tur, men vi gør det gerne igen.

En drøm om at etablere et officielt løb - i samarbejde med Aarhus Skiklub og måske Aarhus 1900's Inliner-afdeling - rumsterer oppe i hovet på ham.

- Det er så fedt at køre på rulleskøjter. Hvis der kommer flere løb, er jeg sikker på, at flere motionister får øjnene op for det - uanset om man vil træne hårdt, så man kommer til at svede, eller om man kører en hyggetur med sine børn eller sin kæreste.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lørdagens coronatal: Trods mange vaccinerede fortsætter corona med at udfordre i Smilets By

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Musah i exit på 100 meter: Blev hurtigt hylet ud af den

Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opbakning til lærere og ledelse på Strandskolen: De unge har ikke lært hjemmefra at opføre sig ordentligt

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Annonce