Annonce
Aarhus

Motionsevent udsat: Kvinder må vente med motionen til efteråret

Hvert år motionerer kvinder i en god sags tjeneste. I år er eventen Ladywalk udsat til september. Arkivfoto: Axel Schütt
Ladywalk følger myndighedernes anbefalinger og påbud og rykker derfor eventen til senere på året.

AARHUS: Der er gang i aflysningerne og udsættelserne i disse dage. Arrangører og eventmagere må en efter en sande, at corona-epidemien er for stor en mundfuld. Torsdag meddelte arrangørerne bag Ladywalk, at arrangementet er udsat til 14. september. Ladywalk skulle ellers have været afviklet 25. maj.

- Som den største endagsmotionsevent for kvinder følger Ladywalk naturligvis myndighedernes anbefalinger og påbud, og vi har derfor valgt at udsætte eventen til sensommeren, forklarer formand for Ladywalk Ivan Mejlgaard.

Det er tyvende gang, at Ladywalk finder sted - i år i 14 byer landet over. Eventen er med til at motivere mange kvinder, som måske ikke ville komme ud at gå og samtidig støtte sygdomsramte kvinder. I år er det Hjerteforeningen og Psykiatrifonden, som bliver støttemodtagere.

- Det ligger os meget på sinde at gennemføre Ladywalk 2020 og få så mange deltagere ud at gå som muligt, så vi sikrer at kunne støtte Hjerteforeningen og Psykiatrifonden, understreger Ivan Mejlgaard.

Annonce

Lokal opbakning

Hos den lokale arrangør Henning Mejlgaard i Aarhus er der forståelse for, at arrangementet gennemføres senere end først fastsat.

- Det er vigtigt for os at passe på vores deltagere, derfor bakker vi naturligvis op om at flytte Ladywalk til den 14. september, forklarer han.

Tangkrogen ligger areal til arrangementet, hvor mere end 6.000 deltog sidste år.

Deltagerne kan vælge mellem en rute på 7 kilometer og en på 12 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce