Annonce
Sport

Motivationen manglede i Bakkens sensationelle nederlag: - Vi spiller som en flok pigebørn

Michel Diouf var en stærk herre for Bakken og scorede 15 point i løbet af sine 28 minutter på banen. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Pro-B-mandskabet fra Herlev spillede en stor kamp og tog deres klart mest overraskende sejr i sæsonen.

BASKETBALL: Som så mange gange før i de seneste sæsoner gik Bakken Bears ind til dagens kamp mod BMS Herlev Wolfpack med det faktum, at sandsynligheden for en Bakken-sejr var så stor, at oddssætterne slet ikke havde gidet at oprette et odds på det.

Men nogle gange sker der jo det, der bare ikke må ske. Sådan gik det søndag eftermiddag. Pro B-mandskabet Herlev Wolfpack leverede sensationen og vandt 99-96 i Egelundhallen i Malling, hvor dagens kamp var blevet rykket til.

Bakken måtte mangle både Darko Jukic, Nimrod Hilliard og Tyler Ongwae til opgøret, mens både Anton Harbo og Magnus Møllgaard var skrevet i startopstillingen på trods af, at de kort tid forinden havde spillet for EBAA, Bakkens farmerhold, som spillede deres ligakamp mod København som en slags opvarmningskamp til Bakkens opgør.

Men igennem opgøret stod det klart, at Herlev ikke bare var kommet til Jylland for at agere slagtekvæg. I denne sæson har de allerede leveret gode præstationer mod blandt andet Horsens, og holdet var da også foran efter 1. periode og lod sig slet ikke slå ud af, at Bakken var foran med seks til pause.

- Stor cadeau til Herlev, for de holder det tæt igennem hele kampen, og det er fuldt fortjent, at de vinder. De spiller godt, og vi kommer ud og er lidt flade i anden halvleg, og det udnytter de rigtig godt, siger Bakken Bears' point guard Adama Darboe kort efter kampen.

Annonce

De er mere tændte, og når man er det, rammer man flere af sine fifty-fifty-skud.

- Adama Darboe, Bakken Bears' point guard

Et travlt program til forskel

Gæsternes træner Pascal Colman så også de to holds motivation som en faktor i søndagens kamp. Han måtte ellers undvære sin storebror, landsholdsspilleren Chanan Colman, der ikke var klar til at spille i opgøret.

- Det kan være svært at holde 100 procent fokus i et travlt program, og Bakken spiller jo mange flere kampe i forhold til os på grund af deres europæiske opgør. Og så har vi ikke noget at tabe i dag. Vi kender det fra os selv, hvor det kan være svært at holde niveau mod hold, som vi skal vinde mod.

- Hvis ikke man er helt opsat i en kamp, så giver det problemer. Og så spiller vi selvfølgelig også en rigtig god kamp, hvor vi træffer gode beslutninger, spiller frit og viser vores glæde ved at spille basketball, siger Pascal Colman.

En af de store forskelle blandt de to hold var bag trepointslinjen. Her havde Bakken slet ikke præcisionen og scorede kun på 10 af deres 35 afslutninger. Chris Ortiz, David Efianayi og Ryan Evans scorede tilsammen på seks af deres 19 forsøg bag linjen.

- Vi spiller som en flok pigebørn i dag, og vi skubber slet ikke op på dem. De er mere tændte, og når man er det, rammer man flere af sine fifty-fifty-skud, og dem sætter de rigtig mange af i dag, siger Adama Darboe.

Nederlaget var Bakkens første i indeværende ligasæson. Herlev er nummer seks i basketligaen med seks sejre i deres 12 første kampe.

Basketligaen

Bakken Bears - BMS Herlev Wolfpack 96-99 (49-43)

  • Periodecifre: (20-22), (29-21), (20-32), (27-24)
  • Bakken Bears: Chris Ortiz 19, Michel Diouf 15, Ryan Evans 13, David Efianayi 10, Adama Darboe 10, Thomas Lærke 10, Morten Sahlertz 8, Jonathan Galloway 7, Simon Bjørnebo 4.
  • BMS Herlev Wolfpack: Andreas Meilby 23, Viktor Lorentzen 21, Javioan Blake 19, AJ Sumbry 13, Mathias Seilund 11, Mathias Kelly 8, Mile Nedic 3, William Asplund 1.
  • Rebounds: Bakken: 40, Herlev: 44.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce