Annonce
112

Fjerde nat med brande: Motorcykel fra cirkus udbrændte totalt i Gellerup

Dødsgloben. Syv motorcykler svirrer omkring og holdes på plads af centrifugalkraften i artistgruppen Diorios' nummer. Nu er en af seks stjålne motorcykler fundet udbrændt. Foto: Cirkus Arena
Den fjerde cykel fra Cirkus Arena er fundet - brandbiler ramt af sten, da kørte ud for at slukke branden.

AARHUS: Nu er den fjerde af i alt seks stjålne motorcykler fra Cirkus Arena fundet. Den udbrændte totalt.

Onsdag aften kl. 20.15 blev der anmeldt brand i en motorcykel på Janesvej i Gellerup. Det viser sig at være en af de seks stjålne, gule Suzuki-motorcykler fra Cirkus Arena, og den stod ikke til at redde.

Motorcyklerne, der tilhører den brasilianske motorcykelartist-gruppe Diorios, blev stjålet fra cirkuspladsen ved Tangkrogen natten til tirsdag. Mens cirkuspersonalet sov på pladsen på Tangkrogen, brød ukendte gerningsmænd ind i teltet ved siden af og snuppede artisternes seks motorcykler.

Tirsdag dukkede den første motorcykel op i Jellebakkekvarteret og senere på aftenen yderligere to i Gellerup. Og nu er altså den fjerde motorcykel lokaliseret, men ubrugelig.

Annonce
Der mangler fortsat to motorcykler som denne. Pressefoto

Sten mod brandbiler

Brandslukningen fik desuden et ekstra element, fordi brandbilerne under udrykning blev udsat for stenkast fra personer stående på broen over Edwin Rahrsvej.

- Derfor sendte vi en større styrke af betjente derud for at brandvæsenet kunne arbejde i fred, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Rønberg.

Senere på natten kl. 01.35 blev der desuden antændt endnu en container på Dortesvej. Den fik brandvæsnet slukket uden at opleve gener fra andre. Med brandene i nat er det fjerde nat i træk, at der er kørsel til brande i containere og køretøjer i Gellerup og Aarhus Vest.

Cirkus Arena, der spiller hele påsken på Tangkrogen, har i øvrigt kunnet låne tilsvarende motorcykler i Danmark til at Diorios kan udføre deres nummer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce