Annonce
112

Fjerde nat med brande: Motorcykel fra cirkus udbrændte totalt i Gellerup

Dødsgloben. Syv motorcykler svirrer omkring og holdes på plads af centrifugalkraften i artistgruppen Diorios' nummer. Nu er en af seks stjålne motorcykler fundet udbrændt. Foto: Cirkus Arena
Den fjerde cykel fra Cirkus Arena er fundet - brandbiler ramt af sten, da kørte ud for at slukke branden.

AARHUS: Nu er den fjerde af i alt seks stjålne motorcykler fra Cirkus Arena fundet. Den udbrændte totalt.

Onsdag aften kl. 20.15 blev der anmeldt brand i en motorcykel på Janesvej i Gellerup. Det viser sig at være en af de seks stjålne, gule Suzuki-motorcykler fra Cirkus Arena, og den stod ikke til at redde.

Motorcyklerne, der tilhører den brasilianske motorcykelartist-gruppe Diorios, blev stjålet fra cirkuspladsen ved Tangkrogen natten til tirsdag. Mens cirkuspersonalet sov på pladsen på Tangkrogen, brød ukendte gerningsmænd ind i teltet ved siden af og snuppede artisternes seks motorcykler.

Tirsdag dukkede den første motorcykel op i Jellebakkekvarteret og senere på aftenen yderligere to i Gellerup. Og nu er altså den fjerde motorcykel lokaliseret, men ubrugelig.

Annonce
Der mangler fortsat to motorcykler som denne. Pressefoto

Sten mod brandbiler

Brandslukningen fik desuden et ekstra element, fordi brandbilerne under udrykning blev udsat for stenkast fra personer stående på broen over Edwin Rahrsvej.

- Derfor sendte vi en større styrke af betjente derud for at brandvæsenet kunne arbejde i fred, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi, Jens Rønberg.

Senere på natten kl. 01.35 blev der desuden antændt endnu en container på Dortesvej. Den fik brandvæsnet slukket uden at opleve gener fra andre. Med brandene i nat er det fjerde nat i træk, at der er kørsel til brande i containere og køretøjer i Gellerup og Aarhus Vest.

Cirkus Arena, der spiller hele påsken på Tangkrogen, har i øvrigt kunnet låne tilsvarende motorcykler i Danmark til at Diorios kan udføre deres nummer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce