Annonce
Østjylland

Motörhead-Lemmy er død efter kort kræftkamp

<p>Bandmedlemmerne i Motörhead opfordrer fans til at »spille Motörhead højt, spil Hawkwind højt, spil Lemmys musik HØJT«. Det ville han have ønsket, skriver de i meddelelsen om hans død. Foto: Anders Birch /Rockphoto</p>

Lemmy Kilmister, der i 40 år har stået i spidsen for rockbandet Motörhead, nåede akkurat at fylde 70 år.

Frontfiguren i det legendariske, britiske rockband Motörhead, Lemmy Kilmister, er død, oplyser bandet på sin Facebook-side.

Annonce

Han fyldte 70 år juleaftensdag.

»Der er ingen nem måde at fortælle dette på. Vores mægtige, ædle ven Lemmy døde i dag efter en kort kamp mod en ekstremt aggressiv form for kræft,« skriver bandet på det sociale medie.

Lemmy fik besked om kræftsygdommen 26. december og døde hjemme ifølge opdateringen.

»Vi kan ikke beskrive chokket og tristheden. Der findes ingen ord,« lyder det videre.

I heavy-kredse er Motörhead og Lemmy for længst blevet levende legender på lige linje med Iron Maiden, AC/DC og Metallica, men i den brede offentlighed er bandet primært kendt for et enkelt hit, nemlig »Ace of Spades« fra 1980.

Det er dog ikke det eneste hit, Lemmy Kilmister har på samvittigheden. Han skrev nummeret »R.A.M.O.N.E.S« for punkgruppen Ramones og har også skrevet flere sange for Black Sabbath-frontfiguren Ozzy Osbourne.

Blandt dem er hittet »Mama I'm Coming Home«, der ifølge ham selv har tjent flere penge ind end alt andet i hans lange karriere tilsammen.

Inden dannelsen af Motörhead spillede Lemmy blandt andet i bandet Hawkwind.

Lemmy er også berømt for at drikke en del whisky. Netop derfor hedder dokumentaren om ham »Live Fast Die Old« - og ikke »Live Fast Die Young« - da de færreste nok havde regnet med, at han skulle nå 70 år.

I de senere år har helbredet dog kostet flere aflyste koncerter.

De øvrige bandmedlemmer i Motörhead opfordrer fans til at »spille Motörhead højt, spil Hawkwind højt, spil Lemmys musik HØJT«.

»Snup en drink eller nogle stykker. Del historier. Fejr livet, som denne fantastiske mand selv fejrede så levende. Det ville han have ønsket,« skriver bandet.

Motörhead skulle have optrådt i Scandinavian Congress Center i Aarhus mandag 30. november, men bandet måtte aflyse, fordi guitarist Phil Campbell blev indlagt.

There is no easy way to say this…our mighty, noble friend Lemmy passed away today after a short battle with an extremely...Opslået af Official Motörhead28. december 2015
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce