Annonce
Rejser

Motorlarm på flodkrydstogt gav ikke erstatning

Et krydstogt på Rhinen - her Basel - blev ikke den oplevelse, to rejsende håbede på, og en klage over motorstøj gav ikke nogen kompensation. Foto: M. Strikis/Wikimedia Commons

"Under sejlads om natten (fem nætter) var støjen fra skibets motor meget generende og så høj, at vi ikke kunne tale sammen med normalt stemmeleje. Den første nat, vi sejlede, sov vi ikke, så næste dag var spoleret.

Da vi klagede vores nød til til rejselederen, fik vi udleveret ørepropper, som dog ikke var til større hjælp, men dog dæmpede lidt af støjen."

Sådan skrev et par til rejsearrangøren efter et flodkrydstogt, som de havde betalt godt 30.000 kroner for. De krævede "en form for kompensation", hvilket rejsebureauet nægtede - blandt andet med den begrundelse, at ingen andre gæster havde klaget over støj. Efter turen havde 57 procent af dem besvaret et spørgeskema, og de var 100 procent positive, konstaterer bureauet, som konkluderer, at resultatet ville have været langt dårligt, hvis støjen virkelig havde været et problem. Heller ikke på en tilsvarende tur året før havde der været en eneste klage over motorlarm.

Sagen gik videre til Pakkerejse-Ankenævnet, som i sin afgørelse siger, at man under et ophold på et krydstogtskib i et vist omfang må være forberedt på motorstøj, og klageren har ikke godtgjort, at det på denne tur har været værre, end man måtte være forberedt på. Derfor ingen erstatning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce