Annonce
Aarhus

Motorvej er klar til højere hastigheder - men den enkelte bilist sparer ikke meget tid

Bilisterne på Djurslandsmotorvejen må fra i aften køre 130 km/t på en 13 kilometer lang strækning. Foto: Google Street View
Vejdirektoratet har brugt de seneste måneder på at opgradere 13 kilometer på Djurslandsmotorvejen, så højeste tilladte hastighed fremover er på 130 km/t.

AARHUS: Fra i aften er det tilladt for bilisterne at køre hurtigere på Djurslandmotorvejen på strækningen fra Lisbjerg til Løgten. Vejdirektoratet hæver nemlig hastigheden på de cirka 13 km motorvej fra 110 til 130 km/t.

Derfor har Vejdirektoratet i de seneste måneder opgraderet strækningen rent trafiksikkerhedsmæssigt, så den er klar til de højere hastighedsgrænser.

- Det er vigtigt for os, at trafiksikkerheden er bedst mulig, når vi hæver hastighedsgrænsen på motorvejen. Nu er vi færdige med arbejdet, og tirsdag aften omkring klokken 20.00 tager vi de gamle 110 km/t hastighedstavler ned. Så må trafikanterne køre op til 130 km/t på strækningen, siger afdelingsleder Niels Agerholm fra Vejdirektoratet.

Annonce

Den højere hastighed sker som følge af den aftale om højere hastighed på udvalgte motorvejsstrækninger, som den daværende regering og Dansk Folkeparti indgik i 2018. Her besluttede parterne at hæve hastighedsgrænsen til 130 km/t på 70 kilometer motorvej fordelt på seks strækninger.

De trafiksikkerhedsmæssige hovedindsatser drejer sig om, at Vejdirektoratet har etableret rumleriller mod midterrabatten samt opsat påkørselsdæmpere på eksisterende autoværn og forlænget autoværn, hvor det er skønnet nødvendigt i forhold til en udvidelse af vejens sikkerhedszone. Enkelte steder er der også fjernet beplantning, der stod inden for den nye, udvidede sikkerhedszone.

Kom nu bare hjemmefra i god tid

Sidder der nu bilister og glæder sig over, at de enten kommer hurtigere frem eller kan vente lidt længere med at køre hjemmefra, bliver vi her på Århus Stiftstidende desværre nødt til at pille lidt af glæden væk. Det er nemlig særdeles begrænset, hvor meget tid der bliver sparret på hastighedsopgraderingen.

Ved 110 km/t tager det 32 sekunder at køre en kilometer, mens det tager 27 sekunder ved 130 km/t. En bilist sparer dermed fem sekunder for hver kørt kilometer, så den samlede besparelse er altså på højest 1 minut og 5 sekunder.

Så rådet herfra lyder, at bilisterne fortsat begynder turen i god tid.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Sport

Video: Sara Slott løber sig i OL-semifinalen

Annonce