Annonce
Sport

Moussa skal modnes til øverste niveau

Foto: Jens Thaysen

Stortalentet Moussa Dembele er begyndt at træne sammen med Århus Håndbolds ligatrup, men der går stadig et stykke tid før den springstærke håndboldspiller er klar til at få sin ligadebut.

HÅNDBOLD: Den første del af sæsonen har han måtte følge fra sidelinjen. Stortalentet Moussa Dembele har stadig sin debut for Århus Håndbold til gode, men efter at have tilbragt et hav af timer i styrketræningslokalerne med klubbens fysiske træner Morten Frank, så er den energiske bagspiller så langt i sin genoptræning, at han er begyndt at deltage i klubbens haltræning.

Fremgang, som også har udløst en udtagelse til U21-landsholdets kommende træningssamling, hvor bagspilleren skal afsted sammen med sine holdkammerater Christoffer Bonde og Nicolai Vinther.

- Moussa er ikke helt på 100 procent endnu. Tanken med Moussa er, at han skal udvikle sig over tid og lige så stille gøres klar til at få debut. Han er ikke parat til at hoppe direkte ind som ligaspiller og hans seneste skade har gjort, at vi ikke har kunne træne de individuelle og andre ting, der gør hans potentiale så stort. Derfor har vi også talt om, at hvis han kunne holde til det, så ville det være en god ting for ham at komme med U21-landsholdet og spille nogle kampe for at komme i gang igen, fortæller Århus Håndbolds assistenttræner og talentansvarlige Simon Sørensen.

Ifølge Simon Sørensen er det ikke en ambition at have den unge bagspiller på banen i en ligakamp indenfor den nærmeste fremtid. Fokus er på at få udviklet nogle af de kompetencer, der gør ham så spændende som spiller, holde ham inde i systemet og få ham klar både fysisk og håndboldmæssigt.

- Det er en håndbolduddannelse, som tager sin tid. Det er forskelligt fra spiller til spiller hvor hurtigt det går. Der er spillere som Mathias Møller, der allerede har været inde og få kampe, og så er der spillere som Moussa og Anton Laursen, hvor potentialet er stort, men de skal have tid til at komme med, siger Simon Sørensen.

Annonce

En time ad gangen

Moussa Dembele glæder sig over, at han igen kan træne med. Udtagelsen til U21-landsholdet kommer som en kærkommen mulighed for at træne med de andre talenter i landet.

- Stefan Madsen (U21-landstræner, red.) er god til at tage folk med til samlingerne, selvom man ikke er helt på toppen. Han vil gerne have en ned, selvom jeg kun kan være med i to træningspas. Det er også en fin måde at bevare kontakten til de andre på, siger Dembele, der skal have hjælp til at komme ud af banen i tide. Lige nu er lysten til at spille så stor, at han nogle gange træner mere end godt er.

- Det er svært. Når det ikke gør ondt, kan jeg godt finde på at træne derudad og så glemmer jeg, at jeg har været med for længe. Derfor har vi lavet en aftale om, at jeg bliver hevet ud af banen efter en time, så jeg ikke bare løber rundt og spiller smart, og tror det hele er godt. Det har været problemet tidligere, siger Moussa Dembele.

Stort potentiale

Udtagelsen af tre spillere fra Århus Håndbold til U21-landsholdet er imponerende i sig selv. Hvad der er endnu mere imponerende er, at tallet kunne være oppe på fem.

- Det er en cadeau til alle de klubber, der har haft spillerne i de tidlige år, men også de klubber de har været forbi senere. Der er gang i en rigtig god udvikling i det århusianske håndboldmiljø og havde udtagelsen været lavet om halvanden uge, så kunne Mathias Møller også have været med. Havde Anton Laursen ikke haft problemer med sin akillessene, så havde han også været der, siger Århus Håndbolds assistenttræner Simon Sørensen.

- Det er glædeligt, at vi har fem spillere inde omkring det ældste af U-landsholdene. Det vidner om det potentiale, der er i århusiansk håndbold, siger han og tilføjer, at der også er en god håndfuld spillere fra klubbens U18-hold, som er inde omkring det U18-landshold, som Simon Sørensen har fået ansvaret for og samler til sin første træningssamling som landstræner i Skærbæk fra den 22.-26. oktober.

U21-landsholdet er også i disse dage samlet på det samme sted.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce