Annonce
Fødselsdage

Mr. News har genfundet kærligheden til tv

- Jeg var nødt til at genopfinde mig selv rent fagligt, siger Jes Dorph-Petersen om sin værtsrolle i Go' aften Danmark. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
I sit værtsjob på "Go' aften Danmark" føler Jes Dorph-Petersen sig for første gang i sin karriere rolig og tilfreds. Lørdag 23. marts fylder han 60 år.

60 I mange år har Jes Dorph-Petersen haft rollen som TV2's "Mr. News", og han er nu i gang med sit tredje årti som folkekær tv-vært. Lørdag 23. marts fylder han 60 år, og når han tænker over det, så har han for første gang i sin karriere fundet ro.

I øjeblikket er han vært på TV2's "Go' aften Danmark", hvor han er kommet tilbage til det, han synes er givende som journalist efter, at han for nogle år siden kørte død i jobbet som nyhedsvært.

- Det er på en måde det program, der passer mig bedst. Det er sjovt, fordi det handler om at få det bedste frem i mennesker, der enormt gerne vil fortælle deres historie, siger han.

Jes Dorph-Petersen føler, at han i årenes løb har formået at presse alt ud af sit talent.

- Jeg talte engang med Peter Møller (tidligere FCK- og Brøndby-angriber, red.), og han sagde, at han virkelig havde fået det optimale og lidt til ud af sit talent. Sådan har jeg det også. Jeg føler, jeg har fået det optimale ud af mine evner i den her branche, siger han.

Det var nærmest skrevet på forhånd, at Jes Dorph-Petersen skulle være journalist. Hans far, Kaj Dorph-Petersen, var redaktør på Hjemmet og Alt for damerne og tog ham ofte med ind på redaktionen.

- Lige så snart jeg gik derind, var det sjovere end, når jeg var udenfor. Så jeg tænkte meget barnligt: "Sådan vil jeg også have det", siger han.

Og sådan fik han det.

I Jes Dorph-Petersens alsidige karriere har han blandt andet været vært på TV2 Nyhederne, "Hvem vil være millionær", Champions League-udsendelserne på TV3+ og "Station 2".

Men det har ikke altid været let. Jes Dorph-Petersen har i flere perioder af sit liv kæmpet med depression og alkoholmisbrug.

- Man oplever først, hvordan det er at have det godt, når man har haft det rigtig skidt. Sådan en tilstand glemmer man aldrig. Jeg har lært at have sindsro i mit liv. Når det begynder at vippe, får jeg det på plads igen, siger han.

Lige nu har Jes Dorph-Petersen det godt. Men han ved ikke, hvor længe han fortsætter med at arbejde.

- Jeg stopper, når jeg kan mærke på mig selv, at nu er der ikke mere krudt i maskinen. Lige nu synes jeg, at det er sjovt, men jeg er ikke sikker på, at jeg sidder i fjernsynet, når jeg bliver 70 år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce