Annonce
Fødselsdage

Mr. News har genfundet kærligheden til tv

- Jeg var nødt til at genopfinde mig selv rent fagligt, siger Jes Dorph-Petersen om sin værtsrolle i Go' aften Danmark. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
I sit værtsjob på "Go' aften Danmark" føler Jes Dorph-Petersen sig for første gang i sin karriere rolig og tilfreds. Lørdag 23. marts fylder han 60 år.

60 I mange år har Jes Dorph-Petersen haft rollen som TV2's "Mr. News", og han er nu i gang med sit tredje årti som folkekær tv-vært. Lørdag 23. marts fylder han 60 år, og når han tænker over det, så har han for første gang i sin karriere fundet ro.

I øjeblikket er han vært på TV2's "Go' aften Danmark", hvor han er kommet tilbage til det, han synes er givende som journalist efter, at han for nogle år siden kørte død i jobbet som nyhedsvært.

- Det er på en måde det program, der passer mig bedst. Det er sjovt, fordi det handler om at få det bedste frem i mennesker, der enormt gerne vil fortælle deres historie, siger han.

Jes Dorph-Petersen føler, at han i årenes løb har formået at presse alt ud af sit talent.

- Jeg talte engang med Peter Møller (tidligere FCK- og Brøndby-angriber, red.), og han sagde, at han virkelig havde fået det optimale og lidt til ud af sit talent. Sådan har jeg det også. Jeg føler, jeg har fået det optimale ud af mine evner i den her branche, siger han.

Det var nærmest skrevet på forhånd, at Jes Dorph-Petersen skulle være journalist. Hans far, Kaj Dorph-Petersen, var redaktør på Hjemmet og Alt for damerne og tog ham ofte med ind på redaktionen.

- Lige så snart jeg gik derind, var det sjovere end, når jeg var udenfor. Så jeg tænkte meget barnligt: "Sådan vil jeg også have det", siger han.

Og sådan fik han det.

I Jes Dorph-Petersens alsidige karriere har han blandt andet været vært på TV2 Nyhederne, "Hvem vil være millionær", Champions League-udsendelserne på TV3+ og "Station 2".

Men det har ikke altid været let. Jes Dorph-Petersen har i flere perioder af sit liv kæmpet med depression og alkoholmisbrug.

- Man oplever først, hvordan det er at have det godt, når man har haft det rigtig skidt. Sådan en tilstand glemmer man aldrig. Jeg har lært at have sindsro i mit liv. Når det begynder at vippe, får jeg det på plads igen, siger han.

Lige nu har Jes Dorph-Petersen det godt. Men han ved ikke, hvor længe han fortsætter med at arbejde.

- Jeg stopper, når jeg kan mærke på mig selv, at nu er der ikke mere krudt i maskinen. Lige nu synes jeg, at det er sjovt, men jeg er ikke sikker på, at jeg sidder i fjernsynet, når jeg bliver 70 år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce