x
Annonce
Fødselsdage

Mr. News har genfundet kærligheden til tv

- Jeg var nødt til at genopfinde mig selv rent fagligt, siger Jes Dorph-Petersen om sin værtsrolle i Go' aften Danmark. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
I sit værtsjob på "Go' aften Danmark" føler Jes Dorph-Petersen sig for første gang i sin karriere rolig og tilfreds. Lørdag 23. marts fylder han 60 år.

60 I mange år har Jes Dorph-Petersen haft rollen som TV2's "Mr. News", og han er nu i gang med sit tredje årti som folkekær tv-vært. Lørdag 23. marts fylder han 60 år, og når han tænker over det, så har han for første gang i sin karriere fundet ro.

I øjeblikket er han vært på TV2's "Go' aften Danmark", hvor han er kommet tilbage til det, han synes er givende som journalist efter, at han for nogle år siden kørte død i jobbet som nyhedsvært.

- Det er på en måde det program, der passer mig bedst. Det er sjovt, fordi det handler om at få det bedste frem i mennesker, der enormt gerne vil fortælle deres historie, siger han.

Jes Dorph-Petersen føler, at han i årenes løb har formået at presse alt ud af sit talent.

- Jeg talte engang med Peter Møller (tidligere FCK- og Brøndby-angriber, red.), og han sagde, at han virkelig havde fået det optimale og lidt til ud af sit talent. Sådan har jeg det også. Jeg føler, jeg har fået det optimale ud af mine evner i den her branche, siger han.

Det var nærmest skrevet på forhånd, at Jes Dorph-Petersen skulle være journalist. Hans far, Kaj Dorph-Petersen, var redaktør på Hjemmet og Alt for damerne og tog ham ofte med ind på redaktionen.

- Lige så snart jeg gik derind, var det sjovere end, når jeg var udenfor. Så jeg tænkte meget barnligt: "Sådan vil jeg også have det", siger han.

Og sådan fik han det.

I Jes Dorph-Petersens alsidige karriere har han blandt andet været vært på TV2 Nyhederne, "Hvem vil være millionær", Champions League-udsendelserne på TV3+ og "Station 2".

Men det har ikke altid været let. Jes Dorph-Petersen har i flere perioder af sit liv kæmpet med depression og alkoholmisbrug.

- Man oplever først, hvordan det er at have det godt, når man har haft det rigtig skidt. Sådan en tilstand glemmer man aldrig. Jeg har lært at have sindsro i mit liv. Når det begynder at vippe, får jeg det på plads igen, siger han.

Lige nu har Jes Dorph-Petersen det godt. Men han ved ikke, hvor længe han fortsætter med at arbejde.

- Jeg stopper, når jeg kan mærke på mig selv, at nu er der ikke mere krudt i maskinen. Lige nu synes jeg, at det er sjovt, men jeg er ikke sikker på, at jeg sidder i fjernsynet, når jeg bliver 70 år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce