Annonce
Østjylland

MRSA borgermødet bliver i Hou

Odder Kommune er nu klar med programmet for et borgermøde 28. oktober om svine MRSA. Tidligere studievært på DR TV Trine Sick skal være ordstyrer.

Annonce

Det er eksperter med indsigt i MRSA, der skal optræde som oplægsholdere på borgermødet, der finder sted i Egmont Højskolens hal i Hou 28. oktober, kl. 19.30-22.00.

Aftalen om borgermødet er kommet i stand efter kontakter mellem politikere i Odder Kommunes Miljø- og Teknikudvalg og Landboforeningen Odder-Skanderborg, men det er Odder Kommune, der står for tilrettelæggelsen af mødet.

»Odder Kommune er ikke myndighed på dette område, og derfor har vi lagt vægt på, at oplægsholderne kommer fra de relevante myndigheder,« siger kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning.

Fra Fødevarestyrelsen deltager Maren Holm Johansen, som er veterinærchef i styrelsens kontrolenhed Nord. Hun vil tale om »MRSA i dyr - sådan håndteres det i praksis«.

Den nationale MRSA-rådgivningstjeneste under Statens Serum Institut sender to repræsentanter: overlæge Robert Skov vil fortælle om »Svine-MRSA og andre MRSA-typer, herunder smittemåder og smitteforhold«.

Hygiejnesygeplejerske Tinna Urth fortæller om »Hygiejniske tiltag for at forhindre bakteriespredning fra stalden«.

Region Midtjylland har en MRSA-enhed. Herfra deltager professor Svend Ellermann-Eriksen, som vil berette om de udfordringer, som MRSA giver i sundhedssystemet. »MRSA-forekomst og håndtering af MRSA i Region Midtjyllands hospitaler« hedder hans oplæg.

»Vi mener, at disse eksperter kan fortælle om alle relevante problemstillinger i forhold til MRSA-bakterien, og vi ser frem til at borgerne på dette møde kan blive præsenteret for en masse fakta. Borgerne og forskellige foreninger og interesseorganisationer vil have mulighed for at deltage i dialogen,« siger formanden for Odder Kommunes Miljø- og Teknikudvalg, Elvin J. Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester er foruroliget over coronaudvikling i Aarhus: Alle unge bør testes

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce