Annonce
Udland

Muellers høring om Rusland-undersøgelse i Kongressen udskydes

Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
For at sikre mere tid til at stille Robert Mueller spørgsmål om Rusland-undersøgelsen udskydes høring en uge.

Den særlige efterforsker Robert Muellers to offentlige høringer i den amerikanske Kongres udsættes til den 24. juli.

Mueller skulle have vidnet om Rusland-undersøgelsen i både rets- og efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus den 17. juli.

Men både demokratiske og republikanske politikere har klaget over, at der ikke var afsat nok tid til stille spørgsmål til Mueller.

Derfor er parterne natten til lørdag dansk tid blevet enige om at udsætte høringerne til den 24. juli, hvor der så vil blive afsat mere tid.

Det oplyser formændene for henholdsvis rets- og efterretningsudvalget, Jerrold Nadler og Adam Schiff.

Under høringerne skal den 74-årige tidligere FBI-chef forklare konklusionerne i Rusland-rapporten.

I sin rapport konkluderede Robert Mueller, at der var adskillige og systematiske bestræbelser fra Ruslands side på at påvirke den amerikanske valgkamp i 2016.

Den 448 sider lange rapport konkluderede dog også, at trådene mellem Donald Trumps valgkampagne og russerne ikke var nok til at dømme præsidenten for at have samarbejdet med Rusland.

Men det springende punkt var, at rapporten ikke frikendte præsidenten fra at have forsøgt at hindre efterforskningen.

Mueller har hidtil nægtet at ville kommentere rapporten yderligere.

Men i juni lykkedes det efter ugers forhandlinger for Demokraterne at arrangere de to høringer med Mueller i Repræsentanternes Hus.

Mens der oprindeligt var afsat to timer til hver høring, bliver der nu afsat tre timer til hver høring.

Først vil Mueller vidne foran retsudvalget, og efter en pause vil høringen fortsætte i efterretningsudvalget.

- Dette tillader den amerikanske offentlighed at få yderligere indsigt i den særlige efterforskers undersøgelse, skriver Jerrold Nadler på Twitter.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce