x
Annonce
Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Der kan være problemer med letbanen torsdag morgen. Der bliver i så fald indsat erstatningsbusser, og det er derfor en god idé at orientere sig på nettet inden man tager hjemmefra. Arkivfoto: Henning Bagger
På grund af problemer med det udstyr Aarhus Letbane ellers havde købt til forebyggelse af is på køreledningerne, kan der være forsinkelser og aflysninger på Grenaabanen torsdag morgen. Erstatningsbusser vil blive indsat hvis nødvendigt.

AARHUS/GRENAA: Et muligt frostvejr natten til torsdag 27. februar kan give problemer med letbanen til og fra Grenaa. Derfor har Aarhus Letbane allerede nu bestilt erstatningsbusser, der indsættes, hvis togene ikke kan køre på grund af is på køreledningerne.

Det oplyser selskabet på letbanens hjemmeside.

Problemet skyldes, at det ene af de to systemer, som letbanen har indkøbt til forebyggelse af is på køreledningerne, er beskadiget.

Udstyret skal bruges til at påføre glycerin og på den måde gøre det muligt for letbanen at køre, selvom der er is på køreledningerne.

Det ene udstyr, der leveres af Aarsleff Rail, var ellers testet og næsten klar til drift. Dog er udstyret ikke endeligt overdraget til Aarhus Letbane, da en funktion der gør, at udstyret kan benyttes uden en afbrydelse af kørestrømmen endnu ikke er færdigt. Derfor fungerer udstyret kun når kørestrømmen afbrydes. Når man arbejder under en kørestrømsafbrydelse, skal der af sikkerhedshensyn også laves såkaldt arbejdsjording.

Udstyret var natten til onsdag 26. februar sat til at påføre glycerin mellem Hjortshøj og Grenaa. Desværre havde Aarsleff Rail glemt at flytte arbejdsjordingen, som de derfor kom til at køre ind i. Det ødelagde strømaftageren, hvor børsterne er monteret.

Annonce

Orienter dig hjemmefra

Det andet system er endnu ikke fuldt implementeret. Det leveres af Rebs i Tyskland og er ved at blive tilpasset så det kan monteres på et arbejdskøretøj.

Indtil det første udstyr er repareret, er man fra letbanens side nødt til at køre iskørsel, når der er udsigt til frostgrader.

Det gør man natten til torsdag på Odderbanen, men det er ikke muligt på Grenaabanen, på grund af de igangværende sporarbejde. Og det kan altså give problemer med driften for Grenaabanen torsdag morgen, hvorfor man allerede nu har allieret sig med mulige erstatningsbusser.

"Aarhus Letbane beklager de eventuelle gener denne fejl giver vores kunder," skriver letbanen på deres hjemmeside, og henviser til, at man holder sig orienteret via rejseplanen og Midttrafiks hjemmeside torsdag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce