Annonce
Aarhus

Mulige problemer med letbanen torsdag: Udstyr til forebyggelse af is er endnu ikke fuldt i drift

Der kan være problemer med letbanen torsdag morgen. Der bliver i så fald indsat erstatningsbusser, og det er derfor en god idé at orientere sig på nettet inden man tager hjemmefra. Arkivfoto: Henning Bagger
På grund af problemer med det udstyr Aarhus Letbane ellers havde købt til forebyggelse af is på køreledningerne, kan der være forsinkelser og aflysninger på Grenaabanen torsdag morgen. Erstatningsbusser vil blive indsat hvis nødvendigt.
Annonce

AARHUS/GRENAA: Et muligt frostvejr natten til torsdag 27. februar kan give problemer med letbanen til og fra Grenaa. Derfor har Aarhus Letbane allerede nu bestilt erstatningsbusser, der indsættes, hvis togene ikke kan køre på grund af is på køreledningerne.

Det oplyser selskabet på letbanens hjemmeside.

Problemet skyldes, at det ene af de to systemer, som letbanen har indkøbt til forebyggelse af is på køreledningerne, er beskadiget.

Udstyret skal bruges til at påføre glycerin og på den måde gøre det muligt for letbanen at køre, selvom der er is på køreledningerne.

Det ene udstyr, der leveres af Aarsleff Rail, var ellers testet og næsten klar til drift. Dog er udstyret ikke endeligt overdraget til Aarhus Letbane, da en funktion der gør, at udstyret kan benyttes uden en afbrydelse af kørestrømmen endnu ikke er færdigt. Derfor fungerer udstyret kun når kørestrømmen afbrydes. Når man arbejder under en kørestrømsafbrydelse, skal der af sikkerhedshensyn også laves såkaldt arbejdsjording.

Udstyret var natten til onsdag 26. februar sat til at påføre glycerin mellem Hjortshøj og Grenaa. Desværre havde Aarsleff Rail glemt at flytte arbejdsjordingen, som de derfor kom til at køre ind i. Det ødelagde strømaftageren, hvor børsterne er monteret.

Annonce

Orienter dig hjemmefra

Det andet system er endnu ikke fuldt implementeret. Det leveres af Rebs i Tyskland og er ved at blive tilpasset så det kan monteres på et arbejdskøretøj.

Indtil det første udstyr er repareret, er man fra letbanens side nødt til at køre iskørsel, når der er udsigt til frostgrader.

Det gør man natten til torsdag på Odderbanen, men det er ikke muligt på Grenaabanen, på grund af de igangværende sporarbejde. Og det kan altså give problemer med driften for Grenaabanen torsdag morgen, hvorfor man allerede nu har allieret sig med mulige erstatningsbusser.

"Aarhus Letbane beklager de eventuelle gener denne fejl giver vores kunder," skriver letbanen på deres hjemmeside, og henviser til, at man holder sig orienteret via rejseplanen og Midttrafiks hjemmeside torsdag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce