x
Annonce
Mindeord

Mulighedernes mand er død: Han holdt aldrig op med at se nye forretningsmuligheder i alting

Hans Helge Sørensen, der stod bag Møllebæk Huse, Modulia Køkkener og en lang række andre virksomheder og ejendomsudviklings-projekter, sov onsdag i sidste uge stille ind efter længere tids sygdom. Han blev 79 år. Privatfoto

Bettina Sønderskov, Skanderborg, har på vegne af afdødes familie skrevet en nekrolog om Hans Helge Sørensen, Skanderborg, der er død, 79 år:

Manden bag Møllebæk Huse, Modulia Køkkener og en lang række andre virksomheder og ejendomsudviklings-projekter sov onsdag i sidste uge stille ind efter længere tids sygdom. Han blev 79 år.

Hans Helge Sørensen havde til det sidste fingeren på pulsen i sit omsiggribende ejendoms- og investeringsselskab Gjedved Mølle Holding. Han holdt aldrig op med at se nye forretningsmuligheder i alting.

Optimisme, hårdt arbejde, beslutsomhed og et gudsbenådet salgstalent bragte ham vidt omkring i livet. Et liv, som tog sin begyndelse på et lille sommerpensionat i Sælvig Bugten på Samsø under en af de såkaldte trillingeisvintre i 1940 og ebbede ud på Sølyst ved Skanderborg Sø i det smukke røde træhus, som han selvfølgelig selv havde tegnet og bygget.

Hans Helge Sørensen var en mand med mange talenter og så megen energi, at han selv mente, at han havde damp i en mild grad.

Han blev født ind i en af Samsøs gamle tømrerslægter og drømte som barn aldrig om andet end at følge i sin farfars fodspor. Han lagde sit første gulv i et sommerhus som 12-årig og byggede sit eget lille sommerhus som 15-årig, men da han ikke kunne komme i lære i det tømrerfirma, han havde udset sig, kom han i lære som købmand i stedet. I købmandsbutikken i Onsbjerg lærte han købmandskab, grundighed og hovedregning på den hårde måde.

Det var kærligheden i skikkelse af en ung seminariestuderende ved navn Ruth Askholm fra Skanderborg, som fik ham til at forlade Samsø i 1960.

Hans Sørensen fik som nyudlært købmand overdraget nøglen til købmandsbutikken Tinnings Efterfølger i Aarhus. Efter få år var omsætningen i butikken femdoblet, og Hans Sørensen var sikker på, at han kunne have drevet det vidt, hvis han var fortsat som købmand i Aarhus.

Han gjorde det nu også ganske godt i den nye branche, som han blev en del af i 1965, da han fik job som altmuligmand på Skarridsø Huses daværende fritidshusudstilling ved Skanderborg. I løbet af få år blev han firmaets bedst sælgende salgschef.

Efter syv år besluttede han sig for at etablere sit eget fritidshusfirma, Møllebæk Huse i Gedved. Han tegnede og byggede selv de første fritidshuse i 1972 på en grund foran virksomheden Modulia Køkkener, som han allerede året efter købte for at fremtidssikre sin fritidshusproduktion.

I takt med at efterspørgslen på Møllebæk Huse eksploderede, blomstrede Modulia Køkkener op, og efter fire årtier på markedet for fritidshuse og køkkener blev virksomhederne, som efter en række fusioner og opkøb endte med at hedde MSH Huse og Tvis Modulia (TMK), solgt i henholdvis 2004 og 2006, få år efter, at hustruen Ruth tabte kampen mod kræft.

Efter at have stået for byggeriet af 6000 fritidshuse i ind- og udland og have drevet en af landets største køkkenvirksomheder i årtier kunne Hans Sørensen med god samvittighed have trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Men det kunne han ikke finde sig i. Hans Sørensen slappede bedst af, når han arbejdede med at udvikle nye projekter sammen med sine mange medarbejdere og samarbejdspartnere.

Hans Sørensen var usædvanligt beslutningsdygtig, risikovillig og nysgerrig, og han elskede at tage på auktion for at gøre en god handel. Han var også bidt af en gal veteranbil, så da Samsø Austin Museum kom i problemer for nogle år siden, købte han hele samlingen på auktion og lavede det om til Samsø Tekniske Museum for at give noget tilbage til den ø og det samfund, som formede ham som menneske.

Hans Sørensen efterlader sig to børn, svigerbørn og fire børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce