Annonce
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Den århusianske rapper Shmur blev dræbt af skud foran parkeringspladsen ved Jydsk Væddeløbsbane. Nu er to mænd varetægtsfængslet i en sag om narkohandel, som skulle have forbindelse til skuddrabet.
To mænd på henholdsvis 41 og 44 år blev tirsdag ved Retten i Aarhus varetægtsfængslet i fire uger sigtet for handel med narko.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi leverede tirsdag et muligt gennembrud i drabssagen om den århusianske rapper, Shmur, der blev skuddræbt på Observatoriestien ved Jydsk Væddeløbsbane onsdag 22. juli.

To mænd på henholdsvis 41 og 44 år blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus sigtet for handel med narko, og ifølge en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi skulle den store narkohandel have forbindelse til skuddrabet.

- Vores efterforskning har vist, at drabet ved travbanen har forbindelse til en større narkotikahandel mellem to persongrupper. Vi fortsætter vores intensive efterforskning af sagen, og vi forventer yderligere anholdelser i sagen i takt med at efterforskningen skrider frem, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi.

De to mænd er sigtet for 22. juli på Observatoriestien at have solgt 36 kg hash til en værdi af 1,6 mio. kroner.

De er ikke sigtet for drabet, men skulle ifølge politiet have været del af den handel, der foregik lige inden skuddrabet.

Annonce

Begge mænd frygter for deres liv

Under grundlovsforhøret tirsdag anmodede anklageren om lukkede døre, da Østjyllands Politi forventer flere anholdte i sagen.


Vores efterforskning har vist, at drabet ved travbanen har forbindelse til en større narkotikahandel mellem to persongrupper.


Begge de sigtede mænd nægtede sig skyldige - men deres forsvarere anmodede om navneforbud, da deres klienter frygter, at de er i fare og skulle have hørt, "at der var nogen, der ledte efter dem".

Den ene har endda installeret kamera ved sit hjem for at føle sig mere sikker.

De to mænd lignede alt andet end to sigtede i stor narkohandel, der skulle have forbindelse til et iskoldt skuddrab på offentligt sted.

De kunne begge ligne mellemledere i en almindelig dansk virksomhed, og virkede chokerede over situationen. Den ene tørrede sig flere gange ved øjnene, mens han ventede på, at grundlovsforhøret gik i gang.

Både den 41 og 44-årige blev begge varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce

To drab på 9 timer

Drabet på den 25-årige århusianske rapper var ét af to drab, der skete inden for blot ni timer i Aarhus.

Onsdag 22. juli klokken 19.10 kom anmeldelsen om, at en 25-årig mand var blev skudt på parkeringspladsen ved Jydsk Væddeløbsbane. Flere vidner hørte skuddene og så den 25-årige forsøge at flygte, men han sank om ved hestefolden, hvor han fik førstehjælp. Hans liv stod dog ikke til at redde.

Efter skuddrabet på en 25-årig århusiansk rapper ved Jydsk Væddeløbsbane efterlyste Østjyllands Politi vidner til to bilbrande, der havde sammenhæng til drabat. Foto: Jens Thaysen

Efterfølgende efterlyste Østjyllands Politi vidner til to bilbrande, som ifølge politiets opfattelse havde sammenhæng med drabet på den 25-årige.

Den første brand var i et køretøj ved Rasborgvej 16 i Solbjerg onsdag 22. juli  klokken cirka 20.30. Den anden brand var i et køretøj ved Pindsmøllevej 31 i Edslev ved Hørning onsdag klokken cirka 21.30.

Annonce

Voldsomt knivdrab

Blot ni timer senere blev en 42-årig mand knivdræbt på Lenesvej i Brabrand. Et voldsomt knivstikkeri på en parkeringsplads foran en af boligblokkene kostede den 42-årige mand livet, mens en 23-årig var i livsfare og blev opereret for sine knivstik. Han blev efterfølgende meldt udenfor livsfare. Yderligere blev en 28-årig mand stukket overfladisk med kniv. Alle tre mænd er ifølge Østjyllands Politi forurettede i sagen.

Den 42-årige mand havde bopæl i Viborg og var medlem af rockergruppen Satudarahs prospect-afdeling i Aalborg, og han blev mindet ved en begravelses-ceremoni hos klubbens hovedafdelingen i København få dage senere.

Østjyllands Politi har i den sag meldt ud, at politiet kigger ind i de kriminelle grupperinger i Aarhus.

Ifølge politiet er der ikke noget, der indikerer, at de to drabssager har noget med hinanden at gøre trods det korte tidsrum mellem de to drab.

På grund af beslutningen om lukkede døre ved grundlovsforhøret tirsdag, ønsker Østjyllands Politi af hensyn til den videre efterforskning ikke at oplyse yderligere om sagen vedrørende skuddrabet på nuværende tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce