Annonce
Alarm 112

Skud affyret mod bolig i Middelfart: Formodet gerningsmand er anholdt

Politiet rykkede ud til Middelfart Station, da en mand torsdag skød mod en rude - sandsynligvis med en hardball pistol. Foto: Localeyes

Fyns Politi har anholdt en mand, som menes torsdag at have affyret et hardball våben eller lignende.

En mand, der menes at have affyret skud med et hardball våben eller lignende, er anholdt. Det oplyser Fyns Politi på Twitter omkring klokken 18.30.

Ingen personer er kommet til skade ved det formodede skyderi, som fandt sted i Middelfart midtby torsdag eftermiddag.

Først meldte Fyns Politi ud, at det var massivt til stede i byen. Der var blevet anmeldt skud mod en rude i en bolig, men ruden var dog ikke blevet knust.

Efterfølgende efterlyste politiet en midaldrende mand, som menes at have brugt et såkaldt hardball våben eller lignende.

Et hardball-våben anvender plastikkugler på cirka seks millimeter. De er designet, så de ofte kan ligne almindelige håndvåben, og det er ulovligt at bære dem i offentligheden.

Det skriver hjemmesiden hardballvaaben.dk, der selv sælger forskellige udgaver af våbnet.

Det har torsdag aften ikke været muligt for Ritzau at få kontakt til vagtchefen ved Fyns Politi for uddybende oplysninger om episoden.


Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce