Annonce
Østjylland

Munkekroen er solgt til lokal ejendomsinvestor

Der er nu håb om, at den miserable bindingsværksbygning, Munkekroen i Adelgade i Skanderborg, kan blive istandsat.

Adelgades skamplet, den gamle Munkekroen, er netop blevet købt af det lokale ejendomsselskab Damgaard Ejendomme sammen med seks andre centralt beliggende ejendomme i Skanderborg.

Annonce

De syv ejendomme var alle en del af konkursboet efter ejendomsbesidderen Svend Erik Søberg, der i september sidste år fik erklæret begge sine firmaer, Søberg Ejendomme og Søberg Ejendomsservice, for konkurs ved Skifteretten i Horsens.

Selskabet Damgaard Ejendomme overtager 1. maj ansvaret for bygningerne, herunder for den 250 år gamle Munkekroen.

Direktør i Damgaard Ejendomme, Finn Damgaard, har endnu ikke en færdig plan for Munkekroen, men han regner med, at han kan udvikle et renoveringsprojekt for den gamle bygning i samarbejde med blandt andre Skanderborg Kommune og Kulturstyrelsen.

Han oplyser, at Kulturstyrelsen på forhånd har lovet at hjælpe med at søge om tilskud fra fonde til en totalistandsættelse af huset.

De tre ejendomme mellem Munkekroen og Bloms Butikscenter indgår også i handelen, og dem planlægger han at give en markant ansigtsløftning. Måske skal den nuværende hvide bygning rives ned.

Damgaard Ejendomme har tidligere står bag det store udviklingsprojekt af den 43.000 m2. store erhvervsgrund Skanderborg Business Park ved motorvejen ved Vroldvej. Et projekt firmaet solgte til MT Højgaard i 2011.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce