Annonce
Skanderborg

Munkekroen er væk: Nu er der nye planer for området

Munkegården kommer til at ligge i området bag Bloms, og skal gerne give det lidt slidte område nyt liv. Foto: Rasmus Bendix/Best-production
Et stort byggeri skal skabe nyt liv i det område, hvor Munkekroen tidligere lå.

SKANDERBORG: Det har været en af de længere sagaer, historien om området omkring den nu nedlagte - og nedrevne - Munkekroen i Skanderborg, men nu er der nyt om områdets fremtid.

Et samarbejde mellem Damgaard Ejendomme og Laban Arkitekter har nemlig præsenteret en plan for et byggeri, som skal omfatte 43 lejligheder og en lille håndfuld butikker i Munkegården, som området hedder.

Det skulle gerne gøre området i Skanderborgs midtby til et attraktivt sted at bo og give området nyt liv, siger Henrik Kamp Ditlev fra Laban Arkitekter.

- Nogle af bygningerne i området omkring Bloms står i kontrast til indkøbscenterets markante silhuet. Det får dem til at se nedslidte ud, og det er ærgerligt. Vi vil reetablere gadebilledet i den sydlige ende af Adelgade, i forhold til både boliger og butikker, for målet er at skabe mere liv i bymidten, siger han.

Byggeriet i Munkegården bliver et stort et af slagsen, det er der nok næppe nogen tvivl om. Men der bliver ikke tale om højhuse, understreger Henrik Kamp Ditlev.

- Det er byfortætning på en lav måde. Vi har designet Munkegården, så det passer til byen og til bygninger som Bloms, Jyske Bank og Løvbjerg, som allerede fylder i bybilledet. Samtidig skal det også kunne ses og mærkes, at der bor folk i bygningerne. Adelgade skal opleves som levende og aktiv, fortæller han.

Efter planen er lejlighederne indflytningsklar i sommeren 2022, men allerede 21. marts i år kan interesserede se nærmere på byggeriet. Der bliver nemlig afholdt et informationsmøde om det i Skanderborg Kulturhus 21. klokken 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce