Annonce
Kultur

Museer forventer flere gæster: Sommerpakke høvler halvdelen af billetprisen

Den Gamle By forventer at se flere danske gæster denne sommer efter fredagens politiske sommerpakke med billetter til halv pris. Arkivfoto: Kim Haugaard/Scanpix
Den Gamle Bys direktør bakkede op om ideen med en reduceret billetpris. Fredag eftermiddag blev ideen til politisk virkelighed. Nu kan man komme på museum til halv pris i sommerferien.

AARHUS: En politisk idé om i coronatid at understøtte landets museer økonomisk, så de kan sælge billigere billetter blev fredag til politisk virkelighed. Regeringen præsenterede sammen med et stort flertal af partier i Folketinget en såkaldt sommerpakke med blandt andet tilskud til kulturoplevelser i skolernes sommerferie - nu hvor de fleste danskere ventes at holde sommerferie i hjemlandet.

Da SFs kulturordfører Charlotte Broman Mølbæk for lidt tid siden stillede forslaget om billigere billetter valgte direktør i Den Gamle By, Thomas Bloch Ravn, at spille med og bakke det op på Facebook-grupper og overfor alle partiernes kulturordførere. Den opbakning er der øjensynligt blevet lyttet til.

- Jeg har altid været imod gratis adgang til museerne. Det diskvalificerer dem i publikums øjne, og samtidig fratager det museerne en vigtig indtægt. Men i en nødsituation, som vi er i lige nu, tror jeg, at en rabat i en begrænset periode kan være en hjælpende hånd, og den er tiltrængt, siger Thomas Bloch Ravn.

Annonce

Træt af de lidt tvære

Han foreslog, at alle museer burde have en støtte, så de kunne reducere billetprisen, og sådan blev det. I skolernes sommerferie fra 27. juni til 9. august bliver der mulighed for at sælge entrébilletter til halv pris på alle landets museer.

- Jeg blev lidt træt af de tvære, der aldrig synes, noget er godt nok. Derfor valgte jeg at gå med på ideen og bakke den op. Det er en model, som både museumsgæsterne og vi får noget ud af. Jeg tror, der vil komme flere gæster, især danskere, nu hvor krydstogtgæsterne og europæerne næppe kommer i stort antal, siger Thomas Bloch Ravn.

I dag koster én voksenbillet til Den Gamle By 150 kroner, mens børn under 18 år er gratis. Så det er 300 kroner for en familie. Med rabatten vil en hel familie med to voksne og børn nu kan få en levende dag i købstadsmuseet i sommerferien for blot 150 kroner.

- Det kan jo være, at man så synes, der er råd til lidt is eller en frokost, og det skaber også omsætning, peger direktøren på.

Annonce

Udfordring med årskort

Samme fordel ser direktøren for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst, i modellen.

- Jeg håber, at det er en model, der vil trække flere til og samtidig stimulere salget i café og butik. Og jeg er rigtig glad for, at kulturen er kommet med i sommerpakken.

Mads Kähler Holst ser til gengæld en udfordring i forhold til årskortkunderne, fordi det kun er entrébilletten, der kommer til halv pris.

Køkkenmøddingen med stenalderpigen og alle de andre udstillinger på Moesgaard Museum vil kunne ses til halv pris i skolernes sommerferie. Arkivfoto: Kim Haugaard

- Årskortene er en rigtig vigtig ordning for os, så vi er nødt til at se på, hvordan det fungerer i forhold til hinanden. Og jeg vil også godt se udmøntningen først. Det ville have været nemmere at administrere et tilskud til indtægtstabet, men nu blev det så den her model med billigere billetter, og det er også godt siger direktøren.

Annonce

Begejstret turistformand

Formanden for Visit Aarhus, rektor Sten Tiedemann, er begejstret over sommerpakken, der også rummer billigere kollektiv transport landet rundt.

- Hele turisterhvervet bør glæde sig over sommerpakken, for jeg tror, den kommer til at give danskerne det puf, der skal til for at tage rundt og opleve det Danmark, som mange automatisk vender ryggen til ved ferietid for at drage mod Sydeuropa. Vi er i turistbranchen meget optaget af, at danskerne bliver hjemme, og nu er der så lettere adgang landet rundt og billigere billetter til attraktioner. Det er en god idé, der også skaber mere omsætning.

Visit Aarhus arbejder blandt andet med at give turister gode grunde til at rejse til Aarhus i en weekend eller flere dage.

- Aarhus har mange attraktioner, så man ikke behøver kede sig i en weekend, og her er sommerpakken med de forskellige tiltag en god opbakning, mener Sten Tiedemann.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

Annonce