Annonce
Kultur

Museeumsdirektør har svært ved at få armene ned: Skyhøjt besøgstal på Science Museerne

Andreas Mogensens rumkapsel, der er udlånt fra Danmarks Tekniske Museum, har trukket mange besøgende til Steno Museet. Foto: Flemming Krogh

Astronomi, rundvisninger og en helt særlig rumkapsel har i efterårs- og vinterperioden trukket publikum til Science Museerne som aldrig før.

Annonce

AARHUS: - Det er svært at få armene ned.

Så kontant er beskeden fra Bent Lorenzen, direktør for Science Museerne, der alle har haft bragende succes i 2018.

Først forsvandt forevisningerne på Ole Rømer-Observatoriet flere måneder frem. Så røg alle billetter - også de ekstra af slagsen - til en rundvisning om Julens Planter i Væksthusene. Og på Steno Museet har Andreas Mogensens rumkapsel og to andre nye udstillinger mere end fordoblet besøgstallet i efterårs- og vinterperioden.

- En ting er, at vi har været så heldige at låne og udstille en unik, ikonisk genstand som Andreas Mogensens rumkapsel. Det har helt klart haft betydning for vores besøgstal. En anden ting er, at både rundvisninger om julens planter og forevisninger på Ole Rømer-Observatoriet er blevet så populære, selvom der er tale om tilbagevendende begivenheder, siger Bent Lorenzen.

Han tilføjer, at de generelt oplever en stor stigning i efterspørgslen af den type arrangementer, hvor man får noget faglig viden med hjem.

I 2018 blev forevisningerne på Ole Rømer-Observatoriet udsolgt flere måneder i forvejen. Foto: Axel Schütt
Annonce

Varm sommer fik folk væk fra museerne

Den varme sommer har dog også sat sit præg på besøgstallene, da mange søgte mod udendørs aktiviteter frem for museer i sommerperioden. Det vendte, da temperaturen faldt igen - og besøgstallene steg.

Det betyder, at Science Museerne set på det sidste halvår har slået sin egen besøgsrekord, mens det samlede resultat ligger lidt under sidste år. Sidste år lagde godt 77.120 gæster vejen forbi Sciene Museerne i perioden september til december, mens der i samme periode dette år var godt 80.550 gæster.

- Det er en fremgang på 3.400 gæster, og det er vi meget glade for, særligt taget i betragtning af, at Kulturbyåret sidste år trak mange gæster. Men vi oplever det som en stigende interesse for science, herunder ikke mindst astronomi, som trækker rigtig mange besøgende, siger Bent Lorenzen.

I alt besøgte 275.310 gæster Science Museerne, der tæller Steno Museet, Væksthusene, Herbariet og Ole Rømer-Observatoriet i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Annonce